PASUL 1: Pregatirea ingredientelor
Intindeti intr-o tava de chec hartie de copt. Taiati migdalele sau faramati-le cu un facalet. Zdrobiți si zmeura cu o furculita. Folosind un cutit ascutit, taiati pe lungime pastaia de vanilie, curatand semintele.
PASUL 2: Amestecarea oualor
Spargeti ouale intr-un bol mare si adaugati zaharul si semintele de vanilie. Puneti amestecul la baie de aburi, avand grija ca baza bolului sa nu atinga apa. Amestecati folosind un mixer sau manual pana ce umplutura devine pala, densa si inchegata.
PASUL 3: Incorporarea ingredientelor
Amestecati bine smantana pana ce se intareste. Amestecati bine si frisca. Adaugati zmeura in compozitia cu oua pregatita anterior si apoi, treptat, frisca si smantana.
PASUL 4: Finalizare
Turnati jumatate din amestec in tava, presarati cateva migdale si apoi turnati restul umpluturii. Acoperiti totul cu un servet si lasati la congelator timp de 6-8 ore.
SFATURI:
– Acest desert ar trebui sa aiba o textura moale, cremoasa.
– Incepeti prin a amesteca zaharul cu ouale imediat dupa ce le-ati adaugat in bol;
– Puteti inlocui semintele de vanilie cu 1 lingurita de esenta de vanilie.
– Adaugati pastia de vanilie taiata in borcanul dumneavoastra de zahar pentru o aroma vanilata.
4 oua
1 cana zahar
1 baton de vanilie
250 ml smantana
250 g frisca
150 g migdale caramelizate
300 g zmeura
Adaugă comentariu