- Plasați laptele într-o oală mare cu fundul gros și înfierbântați-l până când începe să clocotească.
- Reduceți flacăra, adăugați batoanele de scorțișoară și lăsați vasul la foc mic până când scade la jumătate.
- Timp de jumătate de oră cât durează acest procedeu, amestecați constant, având grijă să nu se lipească.
- Când laptele a scăzut suficient, adăugați zahărul și amestecați bine pentru a dizolva granulele.
- Lăsați-l să fiarbă pentru încă 2-3 minute, luați oala de pe foc și lăsați-o deoparte să se răcească.
- Când laptele s-a răcit complet, scoateți batoanele de scorțișoară.
- Turnați amestecul în forme de înghețată și congelați pe timpul nopții.
- Scoateți formle cu aproxiativ 20 de minute înainte de servire pentru a se înmuia puțin.
- Scufundați-le câteva secunde în apă caldă pentru a scoate înghețata cu ușurință.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 2 l lapte integral
- 3 batoane de scorțișoară
- 130 g zahăr granulat
O înghețată aromată nu o poți refuza niciodată.
Numar de portii
16
Facebook Comments
Adaugă comentariu