Home » Promo » Inghetata indiana cu scortisoara
Promo

Inghetata indiana cu scortisoara

  1. Plasați laptele într-o oală mare cu fundul gros și înfierbântați-l până când începe să clocotească.
  2. Reduceți flacăra, adăugați batoanele de scorțișoară și lăsați vasul la foc mic până când scade la jumătate.
  3. Timp de jumătate de oră cât durează acest procedeu, amestecați constant, având grijă să nu se lipească.
  4. Când laptele a scăzut suficient, adăugați zahărul și amestecați bine pentru a dizolva granulele.
  5. Lăsați-l să fiarbă pentru încă 2-3 minute, luați oala de pe foc și lăsați-o deoparte să se răcească.
  6. Când laptele s-a răcit complet, scoateți batoanele de scorțișoară.
  7. Turnați amestecul în forme de înghețată și congelați pe timpul nopții.
  8. Scoateți formle cu aproxiativ 20 de minute înainte de servire pentru a se înmuia puțin.
  9. Scufundați-le câteva secunde în apă caldă pentru a scoate înghețata cu ușurință.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

inghetata_indiana_cu_scortisoara.jpg

  • 2 l lapte integral
  • 3 batoane de scorțișoară
  • 130 g zahăr granulat
O înghețată aromată nu o poți refuza niciodată.
Numar de portii
16
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.