Home » Ingrediente pentru clătite pufoase

Ingrediente pentru clătite pufoase

Sursa
e-cuisine
12 februarie este o zi cu adevărat specială pentru gurmanzi, este ziua internațională a clătitelor pufoase, delicioase și pofticioase am putea adăuga înghițind în sec.
montaj.jpg

Termenul „clătite” au apărut pentru prima dată în Evul Mediu și nu aveau semnificația de acum. În schimb, prima rețetă de clătite a apărut în Franța, unde reprezenta gustarea clasei mijlocii.

 

Indiferent dacă sunt dulci sau cu umplutură sărată, ingredientele pentru clătite pufoase sunt făina proaspăt cernută, ouăle, laptele și un praf de sare. Și, pentru prăjit, ulei. La acestea, în funcție de specificul țării, se mai pot adăuga cartofii (în Polonia se gătesc astfel de clătite din cartofi) sau un agent de creștere, drojdie sau praf de copt (în Statele Unite sunt celebre pancakes-urile, niște clătite ceva mai groase, cu umpluturi diverse, servite de regulă la micul-dejun).

 

Ingredientele pentru clătite pufoase sunt, pentru 2-3 porții, următoarele: 2 ouă, 200 g făină, 200 ml lapte (sau apă) și un praf de sare. Bate ouăle într-un castron împreună cu un praf de sare. Adaugă făina dintr-o dată și amestecă ușor  subțiind treptat cu laptele. Unge apoi tigaia cu puțin ulei și rumenește clătitele, apoi umple-le după bunul plac. 

 

De reținut! Dacă îți dorești clătite pufoase mai subțiri, atunci aluatul trebuie să fie destul de lichid. Dacă preferi clătitele groase, atunci aluatul e bine să fie mai grosuț. 

 

Vezi si Rețete de clătite americane

Facebook Comments