Home » Deserturi & băuturi » Ingrediente tiramisu original italian
Deserturi & băuturi

Ingrediente tiramisu original italian

Sursa
e-cuisine
Tiramisu este un desert tradițional italian cu milioane de fani în lumea întreagă. Nu necesită mult timp pentru a-l prepara și nici prea multă experiență în bucătărie.
tiramisu.jpg

Ne impresionează prin aroma intensă de cafea, gustul său echilibrat, nu foarte dulce, dar și prin aspectul său deosebit. E greu de spus în ce zonă a Italiei s-a gătit pentru prima dată această delicios desert, dar în trecut tiramisu purta denumirea de „bagatelă toscană”. Ingredientele pentru tiramisu rețeta originală sunt brânza mascarpone, pișcoturile, ouăle, cafeaua aromată și de bună calitate, zahărul și amaretto. 

 

Tiramisu

 

Pentru a pregăti desertul, bate spumă trei albușuri cu tot atâtea linguri cu zahăr. Separat, freacă șase gălbenușuri cu trei linguri de zahăr până devine o cremă deschisă la culoare, iar zahărul s-a topit. Adaugă brânza mascarpone și 2 linguri cu amaretto și, la final, încorporează cu mișcări de sus în jos spuma de albușuri. Înmoaie pișcoturile în cafeaua proaspăt preparată (și răcită) și așază-le pe fundul unei tăvi. Toarnă deasupra jumătate din crema de tiramisu și pune deasupra un alt rând de pișcoturi înmuiate în cafea. Acoperă cu restul de cremă și pudrează cu cacao. Acoperă tiramisu original italian cu o folie alimentară și dă la rece 4-6 ore. 

 

Tiramisu la pahar

 

Știai? Tiramisu este desertul italian pe care-l găsim în toate meniurile restaurantelor din întreaga lume.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.