1.Rupe ciocolata în bucăţi şi pune-o la topit, în bain-marie, împreună cu untul.
2.Pe foc, amestecă cu ouăle şi zahărul, adaugă apoi făina şi ulterior crema de ciocolată cu unt.
3.Toarnă amestecul în 6 forme de brioşe de silicon sau în forme cu suprafaţa antiadezivă şi pune-le la frigider.
4.Cu un sfert de oră înainte de servire, preîncălzeşte la cuptor la 200ºC, apoi pune formele pe un grătar şi când cuptorul este încins aşază grătarul la baza cuptorului pentru 7-9 minute. Scoate formele din cuptor şi serveşte prăjitura caldă decorată cu câteva felii de portocală confiată sau presară zahăr pudră sau adaugă un sos de portocale sau caramel, o cremă englezească de ceai verde sau vanilie, un sos de zmeură sau piersici ori o lingură de îngheţată de vanilie, alunge, scorţişoară sau nuci. Interiorul prăjiturii va rămâne fondat.
200 g de ciocolată neagră sau o tabletă de ciocolată menaj
85 g unt
3 ouă
60 g de zahăr pudră
40 g făină
Adaugă comentariu