1. Puneti untul si zaharul intr-un bol si amestecati pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugati esenta de vanilie si albusurile si bateti pana la omogenizare. Adaugati faina si praful de copt, apoi frisca, pentru a prepara un aluat.
2. Amestecati cacaua si bucatile de ciocolata faramitate in aluat. Intindeti aluatul de 3 mm grosime si taiati-l in forma de inima.
3. Intindeti hartie de copt intr-o tava si asezati inimioarele. Coaceti la 180 C timp de 15-18 minute. Lasati sa se raceasca.
4. Asezati cate doua inimioare ca niste sandvisuri, adaugand in mijloc orice umplutura doriti, de la frisca, la ciocolata topita sau gem.
SFATURI UTILE:
– presarati suprafata de lucru cu faina, precum si pe facalet inainte de a intinde aluatul.
– odata ce ati modelat biscuitii, puneti-i in frigider timp de 15 minute pentru a se intari.
– in tava, lasati spatiu intre biscuti pentru ca acestia sa creasca uniform.
– pentru a pastra biscuiti proaspeti pentru mai mult timp, presarati un strat de zahar pe fundul tavii si tineti biscuitii intr-un loc lipsit de aer.
55 g unt
55 g zahar
10 ml (2 lingurite) esenta vanilie
2 albusuri
450 g faina
5 g (1 lingurita) praf de copt
125 ml (1/2 cana) frisca
25 g cacao
150 g bucati de ciocolata alba si neagra
Comentariu