Pentru aluat, freaca untul cu zaharulintr-un vas. Adauga galbenusul, praful de sare si smantana si amesteca bine.
Pune nuca macinata, faina, praful de copt si esenta, dupa gust. Amesteca si da la frigider pentru 45 de minute.
Intinde o foaie mai groasa. Decupeaza inimioare cu ajutorul formei, iar resturile de aluat aduna-le, amesteca si intinde din nou.
Coace cam 10-15 minute inimioarele, pe o tava unsa si tapetata cu hartie pergament.
Pentru glazura, fierbe apa cu zaharul pana se leaga.
Fierbinte, toarna-l peste cacaua cernuta, amesteca foarte bine si las-o la cald.
Scufunda inimioarele coapte in glazura si pune-le pe o tava intinsa, ca sa se usuce „hainuta“ de cacao.
Revista BUCATARIA DE AZI
PENTRU ALUAT
200 g faina
150 g unt
100 g nuca
3-4 plicuri cu zahar vanilat
1 galbenus
1 lingurita cu praf de copt
2 linguri cu smantana
esenta de rom
sare
PENTRU GLAZURA
150 g zahar
50 g cacao
75 ml apa
Adaugă comentariu