Home » Interviuri » Interviu cu Amra Makarevic, fondatoarea Cold Pressed Juicery, despre sucurile presate la rece
Interviuri

Interviu cu Amra Makarevic, fondatoarea Cold Pressed Juicery, despre sucurile presate la rece

Știi care este diferența dintre sucurile „naturale” și sucurile presate la rece? Ştii ce trebuie să conțină un suc pentru a te bucura doar de beneficii atunci când îl consumi? Noi am aflat cu ajutorul Amrei Makarevic, fondatoarea Cold Pressed Juicery, un brand românesc, născut dintr-o experiență de viață reală împletită cu nevoia de a educa și de a oferi cele mai sănătoase alternative de sucuri naturale consumatorilor locali.

Cum ai ajuns să fii consumatoare de sucuri naturale și cum ai aflat de sucurile presate la rece?

M-am confruntat cu o problemă de sănătate dezvoltată pe fondul unui stres post-traumatic. Am dezvoltat o boală autoimună și cu ajutorul sucurilor presate la rece am urmat un regim alimentar foarte strict, bazat pe alimentația vegană. Despre sucurile presate la rece am aflat în Australia, unde am locuit o lungă perioadă de timp, dar m-am îndrăgostit de ele după o săptămână de detoxifiere intensivă bazată pe sucuri.

Ai transformat stilul tău de viață într-un business, cum ți-a venit această idee?

După un an cu acest regim m-am simțit mult mai bine și sucurile presate la rece au transformat complet stilul meu de viață. Din iubire pentru sănătatea nou discoperită a apărut și ideea afacerii.

Ce părere ai despre publicul consumator din Romania, este acesta receptiv și informat?

Cred că publicul consumator din România este foarte receptiv, însă este încă mai puțin informat pentru că pur și simplu toți suntem pe fugă și nu avem suficient timp sau interes să citim etichetele produselor. Sunt de părere că pe piața de sucuri naturale din România se face o confuzie mare între sucuri naturale, presate la rece în mod real și sucuri așa-zis naturale, pasteurizate și cu termene de valabilitate mari, adică mai mari de 3 zile. Sucurile care au termene de valabilitate de 4 săptămâni, chiar dacă stau în frigider, nu sunt sucuri proaspete.

În Australia, când mergi la un supermarket ai o secțiune delimitată cu sucuri presate la rece, în fiecare zi. Astfel știi că plătești pentru un suc proaspăt, chiar dacă puțin mai mult. Eu îi înțeleg pe cei care fac aceste alegeri, pentru că văd un frigider plin de sucuri și aleg ceva despre care cred că este sănătos, cu un preț mai mic, dar care nu este însă ceea ce cred ei. Trebuie cu totii să înțelegem ce cumpărăm, și de ce un suc presat la rece, făcut în fiecare dimineață din legume și fructe proaspete, locale, costă puțin mai mult decât un suc pasteurizat, importat din altă parte. Numai având aceste informații, consumatorii pot să facă o alegere corectă pentru sănătatea lor.

Explică-ne care este diferența dintre sucurile naturale pe care le preparăm acasă și sucurile presate la rece, pe care le preparați voi? Atât ca procedura cât și ca rețetă.

Presa noastră hidraulică super performantă (are 300 de kg și este facută la comandă în Statele Unite) presează fructele și legumele deja mărunțite. Așa reușim să extragem cu minim de oxidare și fără pic de căldură, un suc super nutritiv, gustos, plin de vitamine, minerale și enzime.  Și cum tot procesul nu include deloc căldură sau oxidare, putem oferi la final consumatorilor noștri o bunătate de suc: crud, curat, pur si proaspăt. Cu adevărat presat la rece înseamnă că poți afla în sfârșit ce gust are un suc autentic. De aceea, le poți păstra doar 72 de ore la frigider, fără să-și piardă gustul, culorile sau nutrienții.

Am creat toate retetele de sucuri cu ajutorul unei renumite nutriționiste, scriitoare și medic naturopat, Lisa Guy, din Australia. Avem încredere mare în Lisa si că experienţa, cunoştinţele şi expertiza ei ne vor ajuta să ajungem la următorul nivel.  Cred că rețetele reprezintă avantajul nostru cel mai important. Noi producem sucurile bazate mai mult pe legume (minim 50% legume, exceptând sucurile pentru ediția de vară care sunt mai dulci, în ton cu anotimpul), adică băuturi cu sens și cu valore nutrițională adevărată care sunt produse zilnic. Credem că putem face un suc sănătos să fie și prietenos la gust.

Processed with VSCO with a6 preset

Ce ți-ai propus să realizezi prin acest business, care este mai mult decât atât, având și o puternică misiune educativă? În ce direcție vrei să îl dezvolți apoi?

 Ne dorim să devenim din ce în ce mai buni pentru consumatorii noștri. Ne îmbunătățim constant cunoștințele în domeniul producției de sucuri, astfel că pe măsură ce noi știm mai multe putem introduce produse noi și rețete inovatoare. O direcție în care vrem să ne dezvoltăm este și cea a produselor raw vegane, delicioase, după rețete „nemaigustate” aici în România J. Educarea publicului pentru a alege un stil de viață sănătos este una dintre prioritățile noastre. Este foarte important să se citească etichetele, să se înțeleagă diferența între un suc presat la rece și unul pasteurizat și, mai mult decât atât, introducerea unui suc natural, făcut din fructe și legume proaspete, în rutina zilnică a fiecăruia. Sunt lucruri esențiale pentru energie, tonus, sănătate și dacă se face trecerea către o alimentație sănătoasă cu pași mici, va fi mai ușor pentru oricine încearcă.

Coldpressedjuicery.co este conceput să fie o platformă unde să poți citi și despre cum să îți menții un stil de viață sănătos, pe lângă partea de magazin cu sucuri și curele de sucuri. Toate materialele promoționale pe care le-am creat au o extensie în viața reală. Vrem să fim cât mai aproape de consumatorii noștri și de nevoile lor pentru a alege un stil de viață sănătos.

Processed with VSCO with a6 preset

Ne poți oferi o rețetă de suc sau o gustare sănătoasă, pe care o pot prepara și cititorii noștri acasă?

Cu mare plăcere! Vă ofer o rețetă gustoasă și răcoritoare de vară, foarte ușor de făcut! Suc de pepene (400 g), ananas (200 g), mentă (15 g) și lâmăie (30 g). Este foarte delicios și potrivit pentru zilele călduroase de vară.

Nu uita sa ne urmărești și pe Insta @slowlyveggie_ro! În fiecare zi de joi avem un invitat nou :)

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.