Home » Interviuri » Interviu cu Luminiţa Balaban, lifestyle blogger
Interviuri

Interviu cu Luminiţa Balaban, lifestyle blogger

Interviu cu Luminiţa Balaban, lifestyle blogger
 
Hey #slowlyveggie lovers! Astăzi avem scurt interviu cu Luminiţa Balaban, lifestyle blogger and digital addict pe www.read-my-mind.ro. Ne vedem pe Instagram @slowlyveggie_ro!

Cum ai făcut trecerea la o dietă ovo-lacto-pesto-vegetariană?

Luminița Balaban: Într-o zi de vară, 2015, acum mai bine de  1 an, fără un motiv anume. Nu a fost nimic complicat şi a venit extrem de firesc. Mâncam foarte puţină carne şi înainte. Nu îmi place mâncarea grasă, uleioasă, nu mănânc burgeri şi alte nebunii, am înţeles de mult cât de dăunătoare sunt mezelurile şi alte tocături.
Recunosc că îmi plăceau carnea de miel, pastramă şi că cedam în faţa unui sandviş cu salam săsesc cu pâine neagră. Dar carnea nu a fost niciodată mâncarea mea preferată şi este printre ultimele opţiuni în materie de mâncăruri preferate. Totuşi, nu aş renunţă niciodată la pește, un aliment sănătos şi bogat în Omega 3 esenţial pentru organism şi nici la fructe de mare.
Vin de la Dunăre, m-am născut în Brăila şi am mâncat tone de peste până la vârstă mea. Îl ador, indiferent cum este preparat. La fel se petrece şi cu midii, calamar, scoici şi alte nebunii pe care le-am descoperit în ultimii ani. 
lumi1

Reţeta ta preferată? 

Luminița Balaban: Am multe reţete preferate, deşi eu nu gătesc, dar îmi place să descopăr restaurante noi din România şi din Europa. Cred că anul acesta ador scoicile în sos alb cu vin, savurate pe îndelete, la înserat, oriunde merg în vacanţă. Apoi, ador somonul cu piure şi legume, peştele pe pat de legume la cuptor, dulciurile raw, fructele, salatele Iceberg pentru că sunt savuroase şi uşor de peparat, nachos cu sos de brânză când vreau să fac o nebunie. Sunt gurmandă în mod cert şi nu m-aş putea opri la o singură reţeta. După cum vezi, nici una nu implică carne, iar acest lucru era valabil şi pe vremea când nu renunţasem la acest aliment.

Cum te menţii în formă?

Luminița Balaban: Nu sunt mereu în formă şi asta se datorează faptului că am un program extrem de încărcat, haotic uneori, faptului că dorm puţin, fumez. Totuşi, fac sport de mică, iar acest obicei a devenit parte din viaţă mea.
Merg la sala de 2-3 ori pe săptămâna, alerg şi merg cu bicicletă uneori, dansez cât de des pot.
Apoi, încerc să limitez alimentele consumate, nu mănânc pâine albă, nu mă arunc la dulciuri, evit mesele copioase dupa 6 seară şi… iubesc, respir, trăiesc, sunt extrem de energică. Cred că a fi în formă înseamă să ai o doză mare de energie pozitivă, iar asta este o combinaţie între cum te simţi la interior şi ce se vede la exterior.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.