Aperitive, salate, sosuri

Învârtită cu mac

1. Pune pe foc mic ingredientele pentru umplutură, amestecă și lasă până ce compoziția devine ușor de întins și lipicioasă.

2. Freacă drojdia cu zahărul și toarnă laptele. Separat, pune untul călduț peste făina cernută și amestecă. Adaugă oul bătut, sarea și drojdia dizolvată. Frământă până ce nu se mai lipește de mâini și de vas.

3. Întinde foi potrivit de groase și unge-le cu umplutura de mac. Dă-le formă de sul, apoi răsucește-le încă o dată.

4. Pune invartitele cu mac în tăvile tapetate cu hârtie de copt și lasă-le 30 de minute la loc cald. Unge învârtitele cu amestecul de gălbenuș și lapte și dă-le la cuptorul încins 30-40 de minute.

 

Cozonac din Dresda

Poza principala

invartita_mica.jpg

400 g făină

100 g zahăr

100 ml lapte călduţ

1 ou

7 g drojdie uscată

60 g unt

1/4 linguriță cu sare

 

Pentru umplutură

200 g seminţe de mac

100 g zahăr brun

120 ml lapte

50 g unt

esenţă de vanilie

 

Pentru uns

1 gălbenuș

3 linguri cu lapte

 

Cozonac tradiţional

Aluat pufos, umplutura aromata… invartita cu mac este o gustare delicioasa!
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE