1. Pune pe foc mic ingredientele pentru umplutură, amestecă și lasă până ce compoziția devine ușor de întins și lipicioasă.
2. Freacă drojdia cu zahărul și toarnă laptele. Separat, pune untul călduț peste făina cernută și amestecă. Adaugă oul bătut, sarea și drojdia dizolvată. Frământă până ce nu se mai lipește de mâini și de vas.
3. Întinde foi potrivit de groase și unge-le cu umplutura de mac. Dă-le formă de sul, apoi răsucește-le încă o dată.
4. Pune invartitele cu mac în tăvile tapetate cu hârtie de copt și lasă-le 30 de minute la loc cald. Unge învârtitele cu amestecul de gălbenuș și lapte și dă-le la cuptorul încins 30-40 de minute.
400 g făină
100 g zahăr
100 ml lapte călduţ
1 ou
7 g drojdie uscată
60 g unt
1/4 linguriță cu sare
Pentru umplutură
200 g seminţe de mac
100 g zahăr brun
120 ml lapte
50 g unt
esenţă de vanilie
Pentru uns
1 gălbenuș
3 linguri cu lapte
Adaugă comentariu