1. Pune ingredientele pentru lichid si lasa la fiert. Adauga jambonul, asigurandu-te ca este acoperit de apa. Acopera cu un capac si lasa la fiert timp de 1 ora si 40 de minute. Adauga apa fierbinte in acest timp daca mai este nevoie. Jambonul trebuie sa ramana acoperit tot timpul. Indeparteaza de pe foc si lasa la racit.
2. Pune toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si amesteca bine. Lasa deoparte pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
3. Indeparteaza jambonul din oala. Cresteaza din 2,5 in 2,5 cm si impaneaza cu cate un catel de usturoi.
4. Incalzeste ingredientele de glazura intr-o tigaie. Trece-le prin sita. Pune jambonul intr-o tava si unge glazura deasupra. Tine la cuptor timp de 20 de minute.
5. Lasa la temperatura camerei timp de 10 minute. Serveste cu sos de mustar.
Pentru lichid
2-3l de apa rece
3 frunze de dafin
15g de boabe de piper zdrobite
2-3 teline
1 ceapa mica
6 catei de usturoi intregi
2 morcovi intregi
2,5 kg de jambon afumat
Pentru glazura
7,5cm de ghimbir proaspat, taiat marunt
3 catei de usturoi, zdrobit
10ml de lichior
60m de miere
15g de gem de caise
In plus
30-40 catei de usturoi intregi
Adaugă comentariu