Parleste ciolanul, curata soriciul si spala-l bine.
Pune apa la fiert intr-o oala inalta si destul de mare, cat sa incapa tot piciorul de porc sau cel putin pana unde se termina carnea. Adauga sarea, piperul, ienibaharul, usturoiul taiat felii, foile de dafin, lasa sa dea in doua clocote si apoi pune ciolanul. Lasa sa scada pana la jumatate si completeaza cu vin.
Daca nu intra tot vinul de prima data, mai lasa sa scada si apoi adauga restul de vin.
Fierbe jambonul cam 3-4 ore, la foc mic, stinge focul si lasa carnea sa se raceasca in zeama. Dupa ce s-a racit bine, scurge-o si pune jambonul la presat, intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra.
Dupa cateva ore, pune jambonul agatat la zvantat in aer curat pentru o zi. Daca ai posibilitatea sa-l afumi, va fi mai gustos, daca nu, pastreaza-l in frigider.
Revista BUCATARIA DE AZI
1 pulpa de porc (cea din spate)
2 linguri cu sare
10 boabe de piper
4 boabe de ienibahar
3 foi de dafin
5 catei de usturoi
2 litri de vin alb de tara
Adaugă comentariu