Folosește șampania în cele mai inedite moduri pentru un desert exploziv.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 700 g rubarbă, tăiată în bucăți mici
- 100 g zmeură
- coaja de la 1 lămâie, tăiată fâșii subțiri
- 8 linguri zahăr
- 1 sticlă șampanie
- 750 ml apă
- 10 g gelatină
- zahăr pudră
Modalitate de preparare:
- Plasați pe foc o oală cu apă și cele 8 linguri de zahăr.
- Tăiați rubarba în bucăți mici și adăugați-le în apă în momentul în care aceasta atinge punctul de fierbere, împreună cu feliile de lămâie și lăsați pe foc 2 minute.
- Strecurați rubarba și lăsați-o deoparte.
- Dizolvați gelatina în puțină apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Încălziți un sfert din cantitatea de șampanie cu 3 linguri de zahăr și mențineți pe foc până devine fierbinte.
- Adăugați gelatina dizolvată în apă și amestecați până când se dizolvă complet.
- Îndepărtați restul cantității de șampanie și lăsați amestecul să se răcească.
- Pregătiți 6 pahare și adăugați rubară în fiecare. Păstrați aproximativ jumătate din cantitatea de rubarbă pentru servire.
- Acoperiți cu jumătate din cantitatea de gelatină.
- Introduceți paharele la rece până când se întărește gelatina.
- Când jeleul s-a întărit, adăugați restul de rubarbă cu câteva fâșii de lămâie și acoperiți cu restul cantității de gelatină.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu