Revista Practic în bucătărie

Julie & Julia, o poveste aromata despre pasiunea pentru gastronomie

Sursa
cinemagia.ro
Foto
imdb.com
Meryl Streep este Julia Child, iar Amy Adams este scriitoarea Julie Powell in comedia Norei Ephron, Julie & Julia.
julie-julia-poster_art.jpg

Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a gati al americanilor. Dar in 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decat o americana obisnuita care traia in Franta. Ajunsese la Paris datorita slujbei sotului ei, iar ea, din cauza firii ei neobosite, dorea sa-si gaseasca o ocupatie. 

Dupa cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se afla intr-un impas. Pentru ca se apropie de 30 de ani, traieste in Queens si lucreaza intr-un mediu cenusiu, in timp ce prietenele ei obtin succese uluitoare, ea se hotaraste sa urmeze un plan  care sa-i valorifice toate energiile. Julie decide ca intr-un an sa incerce toate cele 524 de retete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese impreuna cu Louise Bertholle si Simone Beck) – si sa scrie pe blog despre experientele ei culinare.

Regizoarea, scenarista si producatoarea Nora Ephron combina cu iscusinta cele doua povesti adevarate intr-o comedie care demonstreaza ca atunci cand folosesti proportiile potrivite de pasiune, obsesie si determinare, poti sa-ti schimbi viata si sa-ti implinesti visul.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE