Încearcă să pregătești un mic dejun precum un adevărat bucătar.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g sparanghel
- sare
- piper măcinat
- 100 g file anșoa (opțional)
- 10 ouă
- 1 cub de unt
- 4 frunze de busuioc tocate mare
- ulei de măsline pentru stropit
Modalitate de preparare:
- Pentru a pregăti sparanghelul, se rupe partea lemnoasă a tulpinii.
- Se blanșează sparanghelul într-o oală cu apă clocotită pentru 4-5 minute sau până când de frăgezește.
- Toacă 2 anșoa foarte mărunt.
- Sparge ouăle și pune-le într-o tigaie rece cu fundul gros, adaugă untul și anșoa tocați.
- Pune tigaia la foc foarte mic și, cu ajutporul unei spatule, amestecă energic, pentru a combina albușurile cu gălbenușurile, iar după aceea amestecă din când în când.
- În timp ce ouăle încep să se lege, adaugă sare, piper și busuiocul tocat.
- Jumările trebuie să fie moi și cremoase.
- Scurge sparanghelul și șterge-l cu prosoape de hârtie.
- Pune tijele de sparanghel pe farfurii, pune jumările de ouă peste el și anșoa deasupra.
- Stropește cu puțin ulei de măsline și servește imediat.
Credit Foto: 123RF
*Imagina este cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu