- Într-un bol atașat la un mixer, adaugă ceapa tocată, ierburile aromatice, usturoiul, chimenul, sare și piper.
- Mixează-le până sunt complet combinate.
- Adaugă carnea de miel și mixează pentru încă 1 minut.
- Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați la rece pentru aproximativ 1 oră.
- Luați din compoziție câte o mână de carne și rulați precum forma unui cârnat.
- Montați carnea pe un băț de frigărui și continuați cu restul cantității de carne.
- Gătiți frigăruile pe grătar sau într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
- Pregătiți sosul amestecând ierburile aromatice cu sucul de lămâie și sare.
- Adaugați iaurtul și amestecați pentru a încorpora toate aromele.
- Serviți frigăruile cu sos de iaurt și salată verde.
Credit Foto: Fotolia/ gkrphoto
Poza principala
- 3 linguri ceapă roșie tocată
- 3 linguri ierburi aromatice ( coriandru, mentă, pătrunjel )
- 3 căței usturoi, tocați
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță chimen
- 3/4 linguriță boia ardei
- 1/2 linguriță piper
- 450 g carne tocată de miel
- 250 g iaurt
- 1 linguriță ierburi ( coriandru, pătrunjel, mentă )
- 2 linguri suc lămâie
- un praf de sare
Pentru o cină cu mult gust, această alegere este fabuloasă.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu