Mod de preparare:
1.Taie ceapa roşie în cubuleţe mici. Spală apoi pătrunjelul, iar după ce se usucă îl tai mărunt. Scurgi de ulei roşiile uscate şi apoi le tai în cuburi fine, după care amesteci totul cu chimenul şi coriandrul, ambele măcinate.
2. Amestecă toate aceste ingrediente cu carnea tocată şi adaugă sare şi piper împreună cu o lingură de boia de ardei iute.
3. Încearcă să formezi din acest amestec chifteluţe de mărimea unei prune, pe care apoi le aplatizezi puţin, apăsând uşor.
4. Pune chifteluţele într-o tigaie preîncălzită şi lasă-le la prăjit cam 10 minute, întorcîndu-le din când în când de pe o parte pe alta. Între timp speli menta şi o laşi să se usuce; apoi îi rupi frunzuliţele şi le tai mărunt.
5. De asemenea, trebuie să ai grijă să scoţi seminţele de rodii dintre membranele lor albe, pentru ca apoi să le amesteci cu mentă şi iaurt, asezonându-le cu sare şi piper.
1 ceapă roşie mică
5 legături de pătrunjel
1 linguriţă de seminţe de coriandru
1 linguriţă de chimen
50 g de roşii în ulei, deshidratate
400 g de carne de vită tocată
l inguriţă de boia de ardei iute
sare si piper
3 linguri de de seminţe rodie
4 crenguţe de mentă
250 g iaurt lapte integral
Ulei, pentru prăjit
Adaugă comentariu