Mâncăruri

Kebab de vita cu menta şi iaurt

 

Mod de preparare:

1.Taie ceapa roşie în cubuleţe mici. Spală apoi pătrunjelul, iar după ce se usucă îl tai mărunt. Scurgi de ulei roşiile uscate şi apoi le tai în cuburi fine, după care amesteci totul cu chimenul şi coriandrul, ambele măcinate.

 

2. Amestecă toate aceste ingrediente cu carnea tocată şi adaugă sare şi piper împreună cu o lingură de boia de ardei iute.

 

3. Încearcă să formezi din acest amestec chifteluţe de mărimea unei prune, pe care apoi le aplatizezi puţin, apăsând uşor.

 

4. Pune chifteluţele într-o tigaie preîncălzită şi lasă-le la prăjit cam 10 minute, întorcîndu-le din când în când de pe o parte pe alta. Între timp speli menta şi  o laşi să se usuce; apoi îi rupi frunzuliţele şi le tai mărunt.

 

5. De asemenea, trebuie să ai grijă să scoţi seminţele de rodii dintre membranele lor albe, pentru ca apoi să le amesteci cu mentă şi iaurt, asezonându-le cu sare şi piper.

 

Poza principala

kebab_de_vita_cu_menta_si_iaurt.jpg

1 ceapă roşie mică

5 legături de pătrunjel

1 linguriţă de seminţe de coriandru

1 linguriţă de chimen

50 g de roşii în ulei, deshidratate

400 g de carne de vită tocată

l inguriţă de boia de ardei iute

sare si piper

3 linguri de de seminţe rodie

4 crenguţe de mentă

250 g iaurt lapte integral

Ulei, pentru prăjit

Impresionează-ţi prietenii cu o gustare bună, făcută de tine, nu luată din oraş!
Numar de portii
1
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE