1. Curăţă cartofii şi fierbe-i timp de 30 de minute în apă cu sare. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în 2 linguri cu ulei. Când s-a colorat, dai deoparte.
2. Scoate cartofii, scurge-i şi zdrobeşte-i cu furculiţa. Amestecă-i apoi cu carnea tocată, coriandrul tocat mărunt, ceapa călită, ouăle, chimenul şi scorţişoara. Amestecă bine, să se omogenizeze, apoi sărează şi piperează după gust. Amestecă din nou.
3. Formează chifteluţe rotunde pe care le înfigi în beţe de frigăruie, câte două. Dă-le la rece minimum 30 de minute. Între timp, dă drumul la cuptor şi tapetează tava cuptorului cu folie de aluminiu. Taie roşiile în sferturi şi pune-le în tavă. Sărează-le, piperează-le, apoi stropeşte-le cu ulei de măsline.
4. Lângă roşii, aşază frigăruile cu chiftele. Dă tava la cuptor, la foc tare, timp de 15 minute. Ai grijă să întorci frigăruile pe toate părţile. Până sunt gata frigăruile, taie chiflele pe din două şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Serveşte chiftelele pe pâine, cu roşii coapte alături.
Sugestie. Poţi pune pe fiecare jumătate de chiflă şi un strop de harissa (pastă de ardei iute, foarte iute).
credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg carne tocată de vită
3 cartofi
2 cepe
1 kg roşii
6 linguri cu ulei de măsline
6 fire de coriandru
3 ouă
1 linguriţă de chimen
1 linguriţă rasă cu pudră de scorţişoară
6 chifle cu mac
sare
piper
Adaugă comentariu