Rețete cu impact propuse de maestrul bucătar Jamie Oliver. Ce spuneți de o farfurie plină cu arome?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură cu vârf de fulgi de migdale
- 2 cartofi dulci mari
- ulei de măsline
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 1/2 legătură coriandru proaspăt
- 1/2 ardei iute roșu
- 1 mână frunze curry
- 1 lingură cu vârf pastă de curry korma
- 1 X 400 g conservă de năut
- 1 conopidă mare
- 1/2- 1 lămâie
- 50 g brânză feta ( opțional)
- 4 linguri iaurt degresat
Modalitate de preparare:
- Pentru început, prăjiți migdalele într-un vas , până când devin aurii, apoi lăsați-le într-un bol, deoparte.
- Răzuiți ușor coaja cartofilor dulci, tăiați-i în bucăți de 4 cm și puneți-i în oala cu ulei, la foc potrivit.
- Prăjiți-i 5 minute sau până când devin aurii, timp în care curățați ceapa, usturoiul și ghimbirul, apoi feliați-le fin împreună cu tulpinile de coriandru și ardei iute.
- Adăugați frunzele de curry în oală și amestecați 1 minut, apoi încorporați toate legumele feliate și pasta de curry.
- Gătiți pentru încă 5-10 minute, sau până când s-a înmuiat ceapa, amestecând regulat.
- Adăugați năutul cu tot cu zeamă și 600 ml apă clocotită.
- Aduceți totul în punctul de fierbere, apoi lăsați focul la mic și lăsați mâncarea să fiarbă lent timp de 30 de minute.
- Între timp tocați frunzele și tulpina de conopidă și adăugați-le peste curry.
- Tăiați buchețelele în bucăți relativ egale și procesați-le în robotul de bucătărie pentru a obține textura orezului.
- Transferați conopida într-un vas termorezistent și introduceți-o la microunde pentru 7 minute.
- Adăugați la curry zeamă de lămâie și asezonați mâncarea până ce gustul este perfect.
- Sfărâmați deasupra brânză feta.
- Garnisiți cu iaurt și amestecați pentru a obține textura cremoasă specifică unui preparat korma.
- La final presărați frunzele de coriandru și migdalele prăjite.
- Așezați conopida pe un platou și savurați.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu