Home » Vegetarian & vegan » Korma de legume și piure de conopida, rețeta lui Jamie Oliver
Vegetarian & vegan

Korma de legume și piure de conopida, rețeta lui Jamie Oliver

Rețete cu impact propuse de maestrul bucătar Jamie Oliver. Ce spuneți de o farfurie plină cu arome?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 lingură cu vârf de fulgi de migdale
  • 2 cartofi dulci mari
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt
  • 1/2 ardei iute roșu
  • 1 mână frunze curry
  • 1 lingură cu vârf pastă de curry korma
  • 1 X 400 g conservă de năut
  • 1 conopidă mare
  • 1/2- 1 lămâie
  • 50 g brânză feta ( opțional)
  • 4 linguri iaurt degresat

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început, prăjiți migdalele într-un vas , până când devin aurii, apoi lăsați-le într-un bol, deoparte.
  2. Răzuiți ușor coaja cartofilor dulci, tăiați-i în bucăți de 4 cm și puneți-i în oala cu ulei, la foc potrivit.
  3. Prăjiți-i 5 minute sau până când devin aurii, timp în care curățați ceapa, usturoiul și ghimbirul, apoi feliați-le fin împreună cu tulpinile de coriandru și ardei iute.
  4. Adăugați frunzele de curry în oală și amestecați 1 minut, apoi încorporați toate legumele feliate și pasta de curry.
  5. Gătiți pentru încă 5-10 minute, sau până când s-a înmuiat ceapa, amestecând regulat.
  6. Adăugați năutul cu tot cu zeamă și 600 ml apă clocotită.
  7. Aduceți totul în punctul de fierbere, apoi lăsați focul la mic și lăsați mâncarea să fiarbă lent timp de 30 de minute.
  8. Între timp tocați frunzele și tulpina de conopidă și adăugați-le peste curry.
  9. Tăiați buchețelele în bucăți relativ egale și procesați-le în robotul de bucătărie pentru a obține textura orezului.
  10. Transferați conopida într-un vas termorezistent și introduceți-o la microunde pentru 7 minute.
  11. Adăugați la curry zeamă de lămâie și asezonați mâncarea până ce gustul este perfect.
  12. Sfărâmați deasupra brânză feta.
  13. Garnisiți cu iaurt și amestecați pentru a obține textura cremoasă specifică unui preparat korma.
  14. La final presărați frunzele de coriandru și migdalele prăjite.
  15. Așezați conopida pe un platou și savurați.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.