Pentru iubitorii preparatelor pe bază de miel, avem o propunere extrem de interesantă.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de miel fără os
- sare de mare
- piper măcinat
- 2 ardei chilli verzi, tocți mărunt și fără semințe
- 75 g migdale ușor prăjite
- 75 g alune caju
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 1 bucată ghimbir 2,5 cm, tocată fin
- 1-2 linguri de apă
- 3 linguri ulei vegetal
- 1 baton de scorțișoară
- 3-4 cuișoare
- 3-4 frunze de curry
- 2 lingurițe semințe coriandru, prăjite și măcinate
- 2 cepe, tăiate julien
- 150 g iaurt
- o priză șofran, înmuiat într-o lingură de apă fiartă
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 mână frunze de coriandru, mărunțite
Modalitate de preparare:
- Taie carnea de miel în cuburi de 3 cm, apoi condimenteaz-o cu sare și piper.
- Zdrobește într-un blender ardeiul chilli, migdalele, alunele caju, usturoiul și ghimbirul, adăugând un strop de apă, atât cât să obții o pastă lichidă.
- Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie și prăjește cuburile de carne de miel, timp de 2 minute pe fiecare parte, până când încep să se rumenească, apoi mută-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.
- Încinge restul de ulei și pune scorțișoara, cuișoarele, frunzele de curry, coriandrul măcinat și cardamomul.
- Prăjește-le timp de 1 minut.
- Adaugă ceapa și călește-o timp de 5 minute, până se înmoaie.
- Amestecă două treimi din cantitatea de iaurt cu apa în care a stat șofranul și cu mixul de nuci pastă, apoi pune totul în tigaie și amestecă bine.
- Lasă să fiarbă încet, la foc mediu, timp de 5 minute, apoi pune în tigaie și bucățile de carne prăjită.
- Amestecă toate ingredientele și lasă-le pe foc pentru 60 de minute, până ce carnea devine fragedă.
- Chiar înainte de a servi adaugă restul de iaurt și zeama de lămâie.
- Condimentează după gust dacă mai este cazul, presară frunzele de coriandru și servește cu orez sau pâine naan.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu