Home » Blog » La masă cu Bogdan Negroiu (El Negro)
Blog Interviuri

La masă cu Bogdan Negroiu (El Negro)

Bogdan Negroiu, liderul trupei El Negro – care aniversează anul acesta nici mai mult nici mai puțin decât 24 de ani de activitate – nu este deloc străin de bucătărie și ne-a dezvăluit ce obișnuiește să gătească.

„În general, pentru mine, fetișul cu mâncarea e asociat cu buruieni, verdețuri, salate, gusturi complementare, mixuri aparent neconvenționale,” declară Bogdan Negroiu în exclusivitate pentru e-cuisine. Ceea ce reiese, de altfel, și din galeria de Instagram a artistului, plină cu preparate care-ți lasă gura apă, preparate și imortalizate chiar de către el, și răsplătite cu sute de like-uri.

Ingredientul lui secret? „Specialitatea mea este combinația cu smochine – ficăței cu smochine, omletă cu smochine sper că se face și țuică din smochine, o să caut… Apoi combin uzual merele, struguri, ananas în salate, și în toate ceaiurile arunc mereu ceva fructe,” ne mai dezvăluie Bogdan.

Gătește des, atât pentru sine, cât și pentru prieteni, împărțind deseori „scena din bucătărie” cu fiica sa Natalia, fiul artistului – Gruia, fiind încă prea mic. Ce prepară cel mai des? „Cele mai gătite chestii tipice sunt ciorba de somon, guacamole, paste și infinite salate, în general cu buruieni din curte. Am în curte frunze de mangold, lobodă, rucola, mărar, ceapă verde, usturoi, busuioc, pătrunjel și preferatele mele recente, frunzele de păpădie,” spune Bogdan.

Despre trupa El Negro

EL NEGRO este cel mai notabil reprezentant al genului reggae din România, în cei 24 de ani de existență, trupa a bifat cu succes o serie de proiecte muzicale și activități conexe muzicii. Fondat la  Ploiești în februarie 1999, la inițiativa solistului Bogdan Negroiu, EL NEGRO s-a lansat inițial în formulă de doi, împreună cu Stevie Bass, devenind  în scurt timp un band amplu, recunoscut pentru potențialul membrilor săi și complexitatea show-urilor sale. Piese ca „Maria…” sau „Mi-e dor de tine” nu mai spun prea multe generației actuale, dar la vremea lor, au fost hit-uri pe care le fredona toată lumea.

După câțiva ani de contract cu Cat Music/Sony Music România, trupa decide să se îndepărteze de stilul comercial inevitabil în colaborarea cu o casă de discuri și se retrage în sala de repetiții de la Uzina Republica unde ia naștere un nou EL NEGRO, cu un sound exclusiv de band, abordări muzicale noi și versuri pline de înțelesuri. Astfel, piesa „Ploaia” deși necontractată de nicio casă de discuri, intră în playlistul trustului PRO și de acolo devină virală în toate rețelele de radiouri:  „E un mister pentru mine cum o piesă care nu avea contract cu nicio casă de discuri a ajuns în FM. Probabil asta înseamnă puterea unui cântec sincer și frumos”, declară Bogdan Negroiu, fondatorul trupei.

Urmează două albume în care trupa experimentează tipuri de expresii muzicale cât mai variate: „Antipanica” produs de A&A Records și „Greetings to Green Repub,” produs de Republika Verde, radioul „amator” înființat de EL NEGRO în 2011, dezvoltat inițial în jurul nucleului reggae, pentru ca între timp să devină un mediu independent de dezbateri sociale, artistice și alte elemente de cultură urbană.

Trupa EL NEGRO împlinește în acest an 24 de ani de activitate și se află în plin proces de producție a unui nou album, rezultatul a zece ani din viața trupei și a solistului Bogdan Negroiu, cu bune și cu rele. Mai mult, trupa va susține un concert aniversar pe 5 februarie, la Berăria H.

Foto: Arhiva personală / LunaTech Sound

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE