Conserve

Lămâi murate

1. Spală bine lămâile și crestează-le în patru, dar până aproape de bază, cât să rămână prinse.

2. Pune pe fundul borcanului o lingură cu sare și câte o linguriță cu sare în interiorul fiecărui fruct și strânge-l ușor. 

3. Așază lămâile într-un borcan de 800 g și presează-le să intre toate.  La final, presară chili și pune și rozmarinul/dafinul și stoarce deasupra o altă lămâie

4.Completează borcanul cu apă plată (la temperatura camerei), închide ermetic borcanul și lasă-l trei săptămâni într-un loc răcoros.

5. După ce au trecut cele 21 de zile, folosește lămâile murate în preparate cu legume sau carne (pui sau miel), salate și sosuri.

 

Lămâi umplute cu amestec grecesc

Poza principala

lamai_murate_mici.jpg

 

lămâi

sare de mare (neiodată)

1 linguriță cu chili

1 crenguță cu rozmarin/2 frunze de dafin

apă plată

 

Curcan cu lamai murate si cuscus

Adevărate delicatese în bucătăria marocană, lămâile murate sunt un ingredient surprinzător.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE