1. Spală bine lămâile și crestează-le în patru, dar până aproape de bază, cât să rămână prinse.
2. Pune pe fundul borcanului o lingură cu sare și câte o linguriță cu sare în interiorul fiecărui fruct și strânge-l ușor.
3. Așază lămâile într-un borcan de 800 g și presează-le să intre toate. La final, presară chili și pune și rozmarinul/dafinul și stoarce deasupra o altă lămâie
4.Completează borcanul cu apă plată (la temperatura camerei), închide ermetic borcanul și lasă-l trei săptămâni într-un loc răcoros.
5. După ce au trecut cele 21 de zile, folosește lămâile murate în preparate cu legume sau carne (pui sau miel), salate și sosuri.
Poza principala
Galerie foto
lămâi
sare de mare (neiodată)
1 linguriță cu chili
1 crenguță cu rozmarin/2 frunze de dafin
apă plată
Adevărate delicatese în bucătăria marocană, lămâile murate sunt un ingredient surprinzător.
Facebook Comments
Adaugă comentariu