1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Puneti dovleacul intr-o tava si turnati o lingura de ulei de masline. Coaceti-l 25 de minute, pana se inmoaie.
2. Intre timp, incalziti restul uleiului intr-o tigaie si caliti ceapa putin. Adaugati usturoiul si ciupercile si caliti pentru 10 minute.
3. Puneti rosiile si sucul de rosii. Fierbeti pentru 5 minute si potriviti de sare si piper.
4. Decongelati spanacul si scurgeti excesul de apa.
5. Puneti malaiul intr-un castron si turnati treptat laptele, amestecand, pana se formeaza o pasta fina. Condimentati si adaugati untul. Incalziti compozitia pe foc sau la microunde pana cand sosul obtinut se ingroasa considerabil.
6. Asezati, intr-o tava, straturi de spanac, ciuperci, dovleac lasagna si sos, terminand cu un strat de lasagna si sos. Presarati parmezanul ras peste lasagna cu ciuperci, spanac si dovleac si coaceti pentru 35 de minute sau pana cand se rumeneste. Garnisiti cu maghiran, daca va place.
500 g dovleac, tocat
2 linguri ulei de masline
1 ceapa, curatata si tocata
300 g ciuperci, taiate
2 catei de usturoi, curatati si taiati
400 g pulpa de rosii cubulete
2 linguri suc de rosii picant
sare si piper negru proaspat macinat
250 g spanac congelat
2 linguri malai
1/2 l lapte
30 g unt
6 foi de lasagna
2 linguri parmezan ras
putin maghiran, dupa gust
Adaugă comentariu