1.Presară somonul cu sare şi piper proaspăt măcinat şipune-l într-un vas acoperit la baie de abur sau la steamer. Lasă-l 7-8 minute, întorcîndu-l la jumătatea timpului pe cealaltă parte.
2.Între timp, dă într-un clocot spanacul, nu mai mult de un minut, şi pune-l la scurs.
3.Topeşte într-o cratiţă 25 g de unt şi căleşte prazul feliat.
4.Ţncinge restul de unt într-un vas mai mare, adaugă făina şi amestecă preţ de 1-2 minute. DĂ apoi deoparte şi toarnă treptat laptele cald. Amestecă să nu se formeze cocoloaşe şi pune din nou pe foc, până amestecul a căpătat consistenţă (aproximativ 3-4 minute).
5.Dă deoparte sosul bechamel preparat şi adaugă prazul călit, muştarul, mărarul şi jumătate din parmezan, sare şi piper după gust.
6.Unge cu puţin ulei o tavă adâncă şi toarnă un strat de sos bechamel. Pune un strat de foi, apoi somon şi spanac foarte bine scurs. Repetă straturile până la terminarea ingredientelor, dar ultimul strat să fie din foi de lasagna. Toarnă deasupra sosul răms, presară parmezanul rămas şi dă la cuptor jumătate de oră.
7.Scoate tava din cuptor, lasă 10 minute să să răcorească şi apoi taie şi serveşte-o invitaţilor alături de o salată verde.
credit foto: Thinckstock
600 g somon
200 g foi de lasagna
400 g spanac frunze
150 g unt
3 fire de praz
125 g făină
1 l de lapte
2 linguriţe cu muştar Dijon
1 legătură cu mărar
110 g parmezan ras
ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu