- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Curățați ceapa verde și tăiați-o felii subțiri.
- Într-o tigaie turnați uleiul de la conserva de anșoa împreună cu cele 30 g de fileuri, ceapa tocată, cățeii de usturoi zdrobiți cu tot cu coajă și amestecați bine.
- Îndepărtați capetele firelor de sparanghel și tăiați tulpinile în felii subțiri, lăsând vârfurile întregi.
- Puneți vârfurile deoparte, iar tulpinile puneți-le în tigaie, adăugând câte un praf de sare și piper.
- Turnați un strop de apă clocotită și amestecați continuu pentru a evita ca sparanghelul să se lipească de fundul tigăii.
- Adăugați mazărea și bobul în tigaie și amestecați din când în când.
- Alegeți frunzele de mentă și tocați-le apoi adăugați-le în tigaie împreună cu smântâna. Tot acum încorporați coaja rasă fin de la lămâie.
- Zdrobiți toate ingredientele în tigaie, nu foarte mărunt, gustați și condimentați după bunul plac.
- Turnați deasupra supa de legume și aduceți în punctul de fierbere.
- Adăugați un pachet de brânză de vaci.
- Amestecul va avea o consistență moale și cremoasă.
- Pregătiți o tavă de copt mare și adâncă ( 30-35 cm ) și puneți-o la foc mediu.
- Adăugați un sfert din amestecul de legume, atât cât să acopere fundul tăvii.
- Acoperiți cu un strat de foi proaspete de lasagna și cu o cantitate generoasă de parmezan ras.
- Repetați operațiunile până la epuizarea ingredientelor, finalizând cu un strat de foi de lasagna.
- Amestecați al doilea pachet de brânză cu puțină apă și repartizați amestecul peste lasagna.
- Amestecați vârfurile de sparanghel în tigaia goală cu puțin ulei de măsline.
- Răsturnați-le peste lasagna și apăsați straturile cu o lingură pentru a le compacta, apoi adăugați frunzele de cimbru, puțin ulei de măsline și parmezan ras din belșug.
- Măriți focul până când lichidele încep să clocotească, apoi așezați tava în cuptor pentru 8 minute.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 legătură ceapă verde
- 30 g anșoa în ulei
- 6 căței usturoi
- 700 g sparanghel
- 500 g mazăre congelară
- 300 g bob congelat
- 1 legătură mentă proaspătă
- 300 ml smântână subțire
- 1 lămâie
- 300 ml supă de legume
- 2 pachete brânză de vaci X 250 g fiecare
- parmezan
- câteva fire cimbru
Lasagna cu sparanghel și legume , în doar 30 de minute.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu