Lasagna cu sunca si pui

  1. Plasați carnea de pui într-o oală, împreună cu ceapa, frunzele de dafin și vin.
  2. Completați cu 200 ml apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă la foc domol  pentru aproximativ 25 de minute.
  3. Scurgeți puiul, păstrând apa.
  4. Topiți untul într-o tigaie și adăugați făina amestecând continuu, pentru 1 minut.
  5. Treptat, începeți să adăugați laptele în fir subțire și mențineți pe foc pentru a obține sosul.
  6. Gătiți pentru 2-3 minute și condimentați după gust.
  7. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  8. Tăiați carnea de pui în bucăți mici și adăugați-o în cratiță.
  9. Adăugați șunca și spanacul și mențineți pe foc până când spanacul este opărit.
  10. Turnați o treime din amestecul de sos cu carne într-un vas pentru lasagna.
  11. Acoperiți cu o treime din foile de lasagna.
  12. Repetați operațiunea până la epuizarea ingredientelor, finalizând cu un strat de foi.
  13. Adăugați mozzarella răzuită și parmezanul.
  14. Coaceți pentru aproximativ 25 de minute.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

lasagna_cu_sunca_si_pui.jpg

  • 6 pulpe de pui dezosate ( 700 g  ) 
  • 1/2 ceapă, feliată
  • 2 frunze de dafin
  • 200 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 500 ml lapte 
  • 140 g șuncă feliată
  • 200 g spanac
  • 20 foi lasagna
  • 200 g mozzarella, dată pe răzătoare
  • 25 g parmezan
Preparatul cu care îți vei răsfăța musafirii, în special pe cei gurmanzi și pofticioși.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE