- Plasați carnea de pui într-o oală, împreună cu ceapa, frunzele de dafin și vin.
- Completați cu 200 ml apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să fiarbă la foc domol pentru aproximativ 25 de minute.
- Scurgeți puiul, păstrând apa.
- Topiți untul într-o tigaie și adăugați făina amestecând continuu, pentru 1 minut.
- Treptat, începeți să adăugați laptele în fir subțire și mențineți pe foc pentru a obține sosul.
- Gătiți pentru 2-3 minute și condimentați după gust.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Tăiați carnea de pui în bucăți mici și adăugați-o în cratiță.
- Adăugați șunca și spanacul și mențineți pe foc până când spanacul este opărit.
- Turnați o treime din amestecul de sos cu carne într-un vas pentru lasagna.
- Acoperiți cu o treime din foile de lasagna.
- Repetați operațiunea până la epuizarea ingredientelor, finalizând cu un strat de foi.
- Adăugați mozzarella răzuită și parmezanul.
- Coaceți pentru aproximativ 25 de minute.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 6 pulpe de pui dezosate ( 700 g )
- 1/2 ceapă, feliată
- 2 frunze de dafin
- 200 ml vin alb
- 100 g unt
- 100 g făină
- 500 ml lapte
- 140 g șuncă feliată
- 200 g spanac
- 20 foi lasagna
- 200 g mozzarella, dată pe răzătoare
- 25 g parmezan
Preparatul cu care îți vei răsfăța musafirii, în special pe cei gurmanzi și pofticioși.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu