Home » Vegetarian & vegan » Lasagna cu tofu și spanac (rețetă de post )
Vegetarian & vegan

Lasagna cu tofu și spanac (rețetă de post )

lasagna cu tofu si spanac

Săţioasă şi cu gust surprinzător, lasagna cu tofu şi spanac este un preparat ideal pentru mesele în familie.

Ingrediente (6 porții)

  • 1 cutie cu foi de lasagna
  • 500 g spanac congelat
  • 450 tofu
  • 2-3 cutii cu roşii în suc propriu
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 60 ml lapte vegetal (orez, soia, migdale)
  • 2 căţei de usturoi
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 20 frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Decongelează spanacul şi scurge-l cât mai bine.
  2. Pune tofu într-un blender împreună cu zahărul, laptele, usturoiul, zeama de lămâie, frunzele de busuioc şi sare după gust şi mixează de câteva ori.
  3. Pasează roşiile cu tot cu suc şi potriveşte gustul de sare şi piper proaspăt măcinat.
  4. Toarnă puţin sos de roşii pe fundul unui vas termorezistent. Aşază deasupra un strat de foi de lasagna, unul de spanac, un altul de sos de tofu. Alternează straturile până la terminarea ingredientelor.
  5. Toarnă deasupra restul de sos de roşii şi dă lasagna cu tofu şi spanac la cuptor, pentru 40-50 de minute.
Sursă foto: thinkstock
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.