Lasagna cu vinete si rosii

  1. Amestecă ingredientele de la aluat și frământă-le bine până obții un aluat neted. 
  2. Acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 minute. 
  3. Taie vinetele pe lungime și prăjește-le la foc mic, într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline. 
  4. Condimentează cu sare și piper.
  5. Roșiile tăiate în rondele, frige-le pe grill.
  6. Călește ceapa tăiată rondele, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei și 3-4 linguri de apă. Las-o să se înăbușească câteva minute.
  7. Întinde aluatul într-o foaie subțire și porționează-l în dreptunghiuri.
  8. Fierbe bucățile obținute în apă cu sare timp de 3 minute.
  9. Scurge-le și lasă-le să se răcească în apă rece.
  10. Într-un vas ceramic adaugă un strat de paste, urmat de vinete, busuioc tocat și cașcaval.
  11. Adaugă în continuare roșiile și ceapa.
  12. Presară din nou cașcaval și acoperă totul cu încă un strat de paste.
  13. Toarnă la final unt topit și parmezan.
  14. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. 
  15. Servește cald cu parmezan ras.

 Credit Foto: Fotolia/ fahrwasser

Poza principala

lasagna_cu_vinete_si_rosii.jpg

Umplutura:

  • 2 vinete mari 
  • 8-10 roșii 
  • 2 cepe 
  • 1 legătură busuioc
  • 200 g cașcaval
  • 50 g unt
  • 5 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper 
  • 50 g parmezan ras
  • ulei măsline

 Aluatul:

  • 300 g făină 
  • 3 ouă
  • sare
  • 1 lingură ulei măsline

 

Este sezonul celor mai gustoase roșii, iar noi vă propunem o rețetă cu gust intens de vară.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE