- Amestecă ingredientele de la aluat și frământă-le bine până obții un aluat neted.
- Acoperă-l cu o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 30 minute.
- Taie vinetele pe lungime și prăjește-le la foc mic, într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline.
- Condimentează cu sare și piper.
- Roșiile tăiate în rondele, frige-le pe grill.
- Călește ceapa tăiată rondele, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei și 3-4 linguri de apă. Las-o să se înăbușească câteva minute.
- Întinde aluatul într-o foaie subțire și porționează-l în dreptunghiuri.
- Fierbe bucățile obținute în apă cu sare timp de 3 minute.
- Scurge-le și lasă-le să se răcească în apă rece.
- Într-un vas ceramic adaugă un strat de paste, urmat de vinete, busuioc tocat și cașcaval.
- Adaugă în continuare roșiile și ceapa.
- Presară din nou cașcaval și acoperă totul cu încă un strat de paste.
- Toarnă la final unt topit și parmezan.
- Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
- Servește cald cu parmezan ras.
Credit Foto: Fotolia/ fahrwasser
Poza principala
Umplutura:
- 2 vinete mari
- 8-10 roșii
- 2 cepe
- 1 legătură busuioc
- 200 g cașcaval
- 50 g unt
- 5 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- 50 g parmezan ras
- ulei măsline
Aluatul:
- 300 g făină
- 3 ouă
- sare
- 1 lingură ulei măsline
Este sezonul celor mai gustoase roșii, iar noi vă propunem o rețetă cu gust intens de vară.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu