Home » Mâncăruri » Lasagna cu vinete, spanac si ricotta
Mâncăruri

Lasagna cu vinete, spanac si ricotta

Foto
Thinkstock/ getty images
Lasagna cu legume, o alegeră sățioasă pentru mesele în familie.
lasagna.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei măsline
  • 1 vânătă, tăiată bucăți mici
  • 150 g ciuperci tocate
  • 4 ardei roșii, prăjiți
  • 700 g passata cu ceapă și usturoi
  • 8-10 foi lasagna
  • 400 g spanac congelat
  • 250 g ricotta 
  • 25 g parmezan ras
  • 25 g nuci de pin

  Modalitate de preparare: 

  1. Preîncăzliți cuptorul la 180 grade și ungeți cu ulei de măsline  tigaie.
  2. Prăjiți bucățile de vinete pentru aproximativ 5 minute, apoi transferați-le într-un castron.
  3. În aceeași tigaie prăjiți ciupercile pentru câteva minute, până când devin aurii.
  4. Amestecați ciupercile cu ardeii și vinetele.
  5. Turnați jumătate din cantitatea de legume într-un vas cu diametrul de 20 X 30 cm.
  6. Adăugați jumătate din cantitatea de passata și acoperiți cu un strat de foi de lasagna.
  7. Distribuiți peste foile de lasagna, restul legumelor, cantitatea rămasă de passata și un alt strat de paste.
  8. Scurgeți spanacul de excesul de apă și amestecați-l cu ricotta și jumătate din cantitatea de parmezan.
  9. Turnați amestecul peste stratul de paste, presărați restul cantității de parmezan și semințele de pin.
  10. Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți pentru 20 de minute.
  11. Îndepărtați folia și coaceți pentru încă 10  minute până când se rumenește.
  12. Serviți cu salată verde.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.