Foto
Thinkstock/ getty images
Lasagna cu legume, o alegeră sățioasă pentru mesele în familie.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 linguri ulei măsline
- 1 vânătă, tăiată bucăți mici
- 150 g ciuperci tocate
- 4 ardei roșii, prăjiți
- 700 g passata cu ceapă și usturoi
- 8-10 foi lasagna
- 400 g spanac congelat
- 250 g ricotta
- 25 g parmezan ras
- 25 g nuci de pin
Modalitate de preparare:
- Preîncăzliți cuptorul la 180 grade și ungeți cu ulei de măsline tigaie.
- Prăjiți bucățile de vinete pentru aproximativ 5 minute, apoi transferați-le într-un castron.
- În aceeași tigaie prăjiți ciupercile pentru câteva minute, până când devin aurii.
- Amestecați ciupercile cu ardeii și vinetele.
- Turnați jumătate din cantitatea de legume într-un vas cu diametrul de 20 X 30 cm.
- Adăugați jumătate din cantitatea de passata și acoperiți cu un strat de foi de lasagna.
- Distribuiți peste foile de lasagna, restul legumelor, cantitatea rămasă de passata și un alt strat de paste.
- Scurgeți spanacul de excesul de apă și amestecați-l cu ricotta și jumătate din cantitatea de parmezan.
- Turnați amestecul peste stratul de paste, presărați restul cantității de parmezan și semințele de pin.
- Acoperiți cu folie de aluminiu și coaceți pentru 20 de minute.
- Îndepărtați folia și coaceți pentru încă 10 minute până când se rumenește.
- Serviți cu salată verde.
Facebook Comments
Adaugă comentariu