Pentru umplutura:
Incalziti ulei intr-o tigaie mare, adaugati ceapa si morcovul si caliti timp de 10 minute. Adaugati usturoiul, gatiti inca 2 minute apoi turnati amestecul deoparte, intr-un bol.
Caliti apoi carnea tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, puneti compozitia de ceapa inapoi, adaugati vinul, ketchupul, rosiile, oregano si o frunza de dafin. Fierbeti la foc mic timp de 30 de minute, amestecand continuu.
Pentru sosul alb:
Puneti laptele (lasati 3 linguri de lapte deoparte) intr-o oala. Adaugati cealalta frunza de dafin si ceapa. Puneti pe foc pana incepe sa fiarba, apoi indepartati si lasati deoparte timp de 15 minute. Scoateti ceapa si frunza de dafin din lapte.
Amestecati cele 3 linguri de lapte pastrate cu malaiul, apoi adaugati-le in laptele fiert si fierbeti la foc mediu inca doua minute, pana obtineti un sos gros.
Adaugati branza Cheddar si mozzarella si asezonati cu nucsoara, amestecand.
Setati cuptorul la 200 grade C. Puneti cu lingura un strat subtire de carne, in tava, apoi puneti putin sos alb (Da, incepem cu stratul de carne, asa incat foile de lasagna de la baza sa nu se intareasca).
Puneti foi de lasagna deasupra, adaugati din nou carne si sos alb, repetand operatiunea pana terminati intreaga cantitate de compozitie. La final, terminati cu o foaie de lasagna si sos alb. Presarati cu parmezan si coaceti aceasta lasagna cu vita si legume timp de 45-60 de minute.
Pentru umplutura:
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mare, tocata marunt
1 morcov, tocat
2 catei de usturoi, pisati
500g carne de vita tocata
4 linguri vin rosu
2 linguri ketchup
400g rosii cubulete in conserva
2 lingurite oregano uscat
2 frunze de dafin
Pentru sosul alb:
700ml lapte
1 ceapa mica taiata in 4
3 linguri malai
100g branza Cheddar si mozzarella, rase
sare si piper negru proaspat macinat
nucsoara proaspat macinata
In plus:
250g-300g foi pentru lasagna
30g parmezan ras
un vas de yena
Adaugă comentariu