1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade.
2. Indeparteaza oasele si pielea si taie puiul in bucati mici.
3. Incalzeste uleiul si prajeste baconul sau sunca pana devin crocante. Scoate baconul sau sunca din oala si pune ceapa, morcovul, spanacul, rosiile si chutney-ul. Tine-le pe foc timp de trei minute. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca puiul si sunca sau baconul cu legumele si pune deoparte.
4. Incalzeste untul intr-o oala si adauga faina. Amesteca pana se face rantas, apoi adauga zeama de pui si laptele. Daca sosul e prea gros mai adauga lapte.
5. Pune un strat subtire de sos pe fundul unei tave. Acopera sosul cu cateva foi de lasagna. Toarna un alt strat de sos, dupa care un strat de amestec de pui. Repeta pana folosesti toate ingredientele, ultimul strat fiind de sos. Imprastie branza deasupra si pune tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Lasagna de pui se serveste cu salata.
Indicatii:
Rantasul este pasta facuta din unt si faina. Trebuie incalzit usor inainte de adaugarea laptelui. Amesteca pana devine un sos alb.
Pentru un sos mai cremos, inlocuieste laptele cu smantana.
Baconul este optional.
Sosul trebuie acoperit daca este tinut afara mai mult de 10 minute, pentru a nu forma pojghita.
Un pui la cuptor sau sase piepti de pui la cuptor
20ml de ulei de masline
250g de bacon sau sunca, cuburi
O ceapa mare, taiata marunt
Un morcov
300g de spanac, tocat marunt
410g de rosii la conserva, taiate marunt
30ml de sos chutney
Sare si piper proaspat
70g de unt
60g de faina
250ml de zeama de pui
250ml de lapte
8 foi de lasagna
250g de branza cheddar
Adaugă comentariu