1.Pune la încins 3-4 linguri cu ulei, apoi adaugă morcovii, cepele și ţelina date pe răzătoare. Înăbușă-le bine. La nevoie, adaugă câte puţină apă, până se pătrund bine legumele.
2.Taie cubuleţe dovleceii și ardeii, adaugă-i peste celelalte legume. După 5-10 minute, adaugă roșiile mărunt tocate, sosul tomat, păhărelul cu vin, sare și boia (iute sau dulce, după preferinţă). Lasă să scadă bine.
3.Opărește în apă cu sare, preţ de un minut, fiecare foaie de lasagna. Pune câteva linguri cu suc de roșii într-un vas de yena, apoi foaie de lasagna, legumele scăzute. Continuă până termini cu toate foile. Presară parmezan peste lasagna, ornează cu câteva feliuţe de ardei, acoperă cu un capac și dă lasagna la cuptorul încins pentru 20 de minute.
foi de lasagna
3 morcovi
3 cepe
1 ţelină potrivită
2 ardei graşi
2 dovlecei
250 g roşii în bulion
1 păhărel vin roșu
ulei
sare
boia dulce
50 g parmezan
Adaugă comentariu