Lasagna mexicana, reteta de la Nigella Lawson

  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade și în același timp pune o tavă în cuptor.
  2. Pentru prepararea sosului, încălzește uleiul într-o tigaie pe aragaz și prăjește ceapa, ardeii și ardeiul iute.
  3. Adaugă sare și lasă ardeii să se călească, la foc mic, timp de 15 mminute. 
  4. Imediat ce s-au înmuiat adaugă coriandrul tocat. 
  5. Adaugă roșiile din conservă, apoi clătește cutiile cu 400 ml apă și pune lichidul în tigaie.
  6. Amestecă și lasă totul să clocotească, la foc mic, pentru 10 minute.
  7. Pentru umplutură, amestecă fasolea boabe și porumbul dulce într-un castron.
  8. Adaugă o mare parte din brânza rasă, păstrând puțină ca să presari deasupra la final.
  9. Înainte de a asambla lasagna, pune aproximativ o treime din sos pe fundul vasului termorezistent. 
  10. Întinde-l și pune deasupra un strat din doua tortillas, apoi un sfert din sosul rămas și alte două tortillas, în așa fel încât să acopere sosul.
  11. Adaugă o treime din amestecul de fasole și brânză, acoperă cu tortillas, toarnă apoi sfertul din sosul rămas și mai pune două tortillas. 
  12. Repetă operațiunea cu încă o treime din fasole, brânză și sos înainte de a pune un alt strat de două tortillas. 
  13. La sfârșit adaugă ultimul strat de fasole și de brânză, o parte din sosul care a rămas și acoperă cu ultimele două tortillas. 
  14. Întinde restul de sos pe stratul de tprtillas de deasupra și presară restul de brânză.
  15. Lasă lasagna să se coacă în cuptor timp de 30  minute, apoi scoate-o din cuptor și las-o să se odihnească 10-15 minute. 
  16. Taie lasagna ca pe pizza și servește.

  Credit Foto: Fotolia/ paul_brighton

Poza principala

lasagna_mexicana.jpg

Pentru sos: 

  • 1 lingură ulei aromatizat cu usturoi 
  • 1 ceapă, curățată și tocată
  • 1 ardei roșu, fără semințe, tocat
  • 2 ardei iuți verzi, tocați cu semințe
  • 2 linguri coriandru tocat fin
  • 2 conserve X 400 g roșii tăiate
  • 400 ml apă

 Pentru umplutuă: 

  • 2 conserve fasole boabe neagră, scursă și clătită
  • 2 conserve X 250 g porumb dulce 
  • 250 g cedar de capră sau brânză
  • 1 pachet de 8 tortillas moi

 

Învață de la Nigella Lawson cum să pregătești o lasagna mexicană delicioasă.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE