- Tăiați vinetele pe lungime în felii subțiri.
- Într-un bol amestecați ulei de măsline și sucul de la 1 lămâie.
- Cu acest amestec pensulați feliile de vinete.
- Frigeți-le într-o tigaie tip grill până când capătă o culoare aurie.
- Într-un bol amestecați pasta de tomate, roșiile tăiate cubulețe, busuiocul tocat, cimbrul, oregano, piperul și usturoiul tocat.
- Într-un alt vas amestecați pesmetul și parmezanul.
- Într-un vas termorezistent puneți un strat de sos, urmat de parmezan și apoi feliile de vinete urmate de ricotta.
- Continuați operațiunea până când epuizați ingredientele.
- La final garnisiți cu felii de mozzarella și dați la cuptor la 180 de grade pentru 40 minute.
Credit Foto: Fotolia/ lilechka75
Poza principala
- 500 g vinete
- sucul de la 1 lămâie
- 3 linguri ulei măsline
- 500 g pastă tomate
- 500 g roșii
- o mână de busuioc
- jumătate linguriță cimbru
- 1 linguriță oregano
- 2 căței usturoi
- 40 g pesmet
- 150 g parmezan
- 200 g mozzarella
- 4 linguri ricotta
- sare
- piper
Lasagna fără gluten și fără carne, pentru cei ce urmează o dietă specială.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu