Vegetarian & vegan

Lasagna vegetala cu vinete

  1. Tăiați vinetele pe lungime în felii subțiri.
  2. Într-un bol amestecați ulei de măsline și sucul de la 1 lămâie.
  3. Cu acest amestec pensulați feliile de vinete.
  4. Frigeți-le într-o tigaie tip grill până când capătă o culoare aurie. 
  5. Într-un bol amestecați pasta de tomate, roșiile tăiate cubulețe, busuiocul tocat, cimbrul, oregano, piperul și usturoiul tocat. 
  6. Într-un alt vas amestecați pesmetul și parmezanul.
  7. Într-un vas termorezistent puneți un strat de sos, urmat de parmezan și apoi feliile de vinete urmate de ricotta. 
  8. Continuați operațiunea până când epuizați ingredientele.
  9. La final garnisiți cu felii de mozzarella și dați la cuptor la 180 de grade pentru 40 minute. 

  Credit Foto: Fotolia/ lilechka75

Poza principala

lasagna_vegetala_cu_vinete.jpg

  • 500 g vinete
  • sucul de la 1 lămâie
  • 3 linguri ulei măsline
  • 500 g pastă tomate
  • 500 g roșii
  • o mână de busuioc
  • jumătate linguriță cimbru
  • 1 linguriță oregano
  • 2 căței usturoi
  • 40 g pesmet
  • 150 g parmezan
  • 200 g mozzarella
  • 4 linguri ricotta
  • sare
  • piper
Lasagna fără gluten și fără carne, pentru cei ce urmează o dietă specială.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE