Pește pentru o cină ușoară.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lavrac circa 1,2 kg, curățat de solzi și eviscerat
- sare de mare
- piper negru
- ulei de măsline pentru stropit
- o mână de frunze mari de busuioc
- câteva fire de rozmarin
- 2 căței mari de usturoi, curățați și feliați subțire
- 1/2 lămâie, tăiată felii
Modalitate de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade.
- Crestează peștele pe ambele părți și freacă-l peste tot cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
- Înfășoară fiecare fir de rozmarin într-o frunză de busuioc. Introdu-le în crestăturile făcute în pește, împreună cu felii de usturoi.
- Așează peștele într-o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu unsă cu puțin ulei.
- Umple-l cu feliile de lămâie și rozmarinul rămas.
- Coace-l timp de 15-20 de minute, până când carnea devine opacă și este aproape pătrunsă, ar trebui să poți să smulgi cu ușurință o aripioară.
- Servește peștele cu garnitură de legume sau cușcuș.
Credi Foto: 123RF
*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu