Home » Aperitive, salate, sosuri » Legume în aluat
Aperitive, salate, sosuri

Legume în aluat

1.Pune făina într-un castron, fă în mijloc o adâncitură și adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ în care ai dizolvat și zahărul. Amestecă puţin, lasă la crescut cinci minute, apoi frământă cu restul de făină și adaugă un pic de sare și ulei. Frământă bine și lasă la crescut 30 de minute. 

2.Între timp, opărește broccoli și conopida, călește ceapa tăiată julien, dovlecelul tăiat în bastonașe și ardeiul gras feliat. Amestecă legumele într-un castron și adaugă ouăle bătute cu smântâna și brânza de vaci, un praf de sare și unul de piper și verdeaţa mărunţită. 

3.Pregătește o tavă rotundă pentru copt unsă cu puţin ulei. Întinde aluatul cu mâna pe un blat tapetat cu făină. Dă-i o formă rotundă, mult mai mare decât fundul vasului, astfel încât să poţi acoperi legumele. 

4.Pune aluatul în tavă și lasă-l să se reverse peste margini. Adaugă amestecul de legume și ou, învelește cu aluatul și dă la cuptor pentru 40 de minute.

credit foto: © S.E. shooting – Fotolia.com

Secret. Ca aluatul să fie mai gustos, adaugă un ou și o lingură cu smântână, iar compoziţia de legume îmbogăţește-o înlocuind brânza de vaci cu brânză grasă rasă sau cu parmezan.

 

Foietaj cu legume și pește

Poza principala

legume_in_aluat_fotolia_28096534_subscription_xxl.jpg_c_s.e._shooting_-_fotolia.com_mica.jpg

200 g făină

1 linguriţă cu zahăr

2 linguri cu ulei

 ½ cub de drojdie

 ½ ceașcă cu lapte

sare

 

pentru umplutura

1 dovlecel

1 ardei gras

1 broccoli

1 conopidă mică

1 ceapă

3 ouă

200 g brânză de vaci

250 g smântână

cimbru verde

pătrunjel verde

piper, sare

ulei

 

 

 

 

 

 

Legume la cuptor

 

Fraged sau pufos, dulce sau sărat, greu e să refuzi tot ce-i cu aluat!
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.