Vegetarian & vegan

Legume la cuptor cu garnitura de orez

Text
Legume la cuptor cu garnitura de orez
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
legume_la_cuptor_cu_garnitura_de_orez__img_7169.jpg

Ingrediente

100 g orez 
1 ceapă (50 g)
1 dovlecel mai mic (150 g)
1/2 conopidă (300 g)
2 morcovi (100 g)
2 ardei grași (150 g)
4-5 roșii (400 g )
300 g verzișoare de Bruxelles
100 g mazăre boabe
3 linguri ulei (50 ml) de preferință de măsline
1/2 linguriță sare
cimbru, tarhon, măghiran după gust
1 legătură pătrunjel verde tocat 
1/2 linguriță sare

Mod de preparare

Speli orezul și îl fierbi în 300 ml apă cu 1 vârf de cuțit sare.
Speli toate legumele și le cureți după caz. Întâi opărești roșiile, apoi le decojești și le tai felii groase. Conopida o desfaci buchețele. Tai ceapa mărunt, dovlecelul și morcovul rondele, iar ardeii grași fâșii.

Înăbuși pe rând fiecare legumă (în afară de roșii), într-o tigaie în care pui câte 1 lingură de ulei și 2-3 linguri de apă, timp de 5-6 minute. Ungi o tavă cu puțin ulei și așezi legumele în straturi, iar între ele presari câte puțin condiment aromat (cimbru, măghiran, tarhon) și câte 1 praf de sare, dacă ai voie. Ultimul strat este de roșii, peste care presari pătrunjelul verde tocat.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.

Sfat: Pui orezul fiert în 6 boluri mici sau castronașe umezite cu apă, îl presezi ușor, apoi răstorni conținutul în mijlocul fiecărei farfurii. În jurul orezului așezi legumele la cuptor și presari pătrunjel verde proaspăt tocat.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE