Vegetarian & vegan

Legume la gratar

Text
Legume la gratar
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
legume_la_gratar_img_7214.jpg

Ingrediente

2 ardei grași roșii mijlocii (150 g)
1 roșie (100 g)

1/2 dovlecel (100 g)
5-6 ciuperci mici (50 g)
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet aromat sau 1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură pătrunjel verde tocat
1/4 linguriță tarhon uscat sau 1 linguriță tarhon verde 

2 linguri apă fierbinte

Mod de preparare

Pui grătarul la încins. Speli și ștergi roșia și ardeii, cureți ciupercile, le speli bine și le scurgi de apă, iar dovlecelul îl razi de coajă și îl tai rondele. Coci pe grătarul pentru fripturi ardeii întregi și roșia, pe toate părțile, rondelele de dovlecel și ciupercuțele. Ai grijă ca  legumele să nu se înmoaie de tot, să rămână crocante.

Cureți ardeii, îi tai în două sau în fâșii groase și îi aranjezi pe platou împreună cu roșia, de asemenea curățată de pieliță și tăiată, dovleceii și ciupercuțele.

Amesteci bine într-un bol uleiul, oțetul sau zeama de lămâie, tarhonul, pătrunjelul și apa și torni sosul peste legume. Sunt foarte bune calde.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE