
Ingrediente
2 ardei grași roșii mijlocii (150 g)
1 roșie (100 g)
1/2 dovlecel (100 g)
5-6 ciuperci mici (50 g)
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet aromat sau 1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură pătrunjel verde tocat
1/4 linguriță tarhon uscat sau 1 linguriță tarhon verde
2 linguri apă fierbinte
Mod de preparare
Pui grătarul la încins. Speli și ștergi roșia și ardeii, cureți ciupercile, le speli bine și le scurgi de apă, iar dovlecelul îl razi de coajă și îl tai rondele. Coci pe grătarul pentru fripturi ardeii întregi și roșia, pe toate părțile, rondelele de dovlecel și ciupercuțele. Ai grijă ca legumele să nu se înmoaie de tot, să rămână crocante.
Cureți ardeii, îi tai în două sau în fâșii groase și îi aranjezi pe platou împreună cu roșia, de asemenea curățată de pieliță și tăiată, dovleceii și ciupercuțele.
Amesteci bine într-un bol uleiul, oțetul sau zeama de lămâie, tarhonul, pătrunjelul și apa și torni sosul peste legume. Sunt foarte bune calde.
Adaugă comentariu