Speli legumele. Cureti de coaja cartofii, morcovii si guliile. Cartofii si morcovii ii tai cubulete. Guliile le tai in felii mici, iar prazul sub forma de rondele. Pui mazarea la dezghetat. Tai costita in cuburi mici.
Cureti ceapa de coaja si o tai foarte subtire. La fel faci si cu usturoiul. Apoi, le pui pe amandoua intr-o tigaie mare, sa se caleasca un pic in ulei fierbinte. Adaugi in tigaie costita pe care o lasi sa se prajeasca putin.
Pui si cubuletele de cartofi, morcovi si gulie si le calesti cam 1 minut, amestecand continuu. Micsorezi focul, adaugi ½ de cana cu apa, acoperi tigaia cu un capac si lasi totul la inabusit circa 10 minute.
Pui prazul si mazarea, condimentezi cu sare si piper si mai lasi la inabusit inca 3 minute. Bati ouale unul cate unul, le torni peste legume si lasi totul sa se lege. Legumele la tigaie sunt gata!
Le poti savura atat la micul dejun, cat si ca fel principal la pranz sau cina.
Sursa: Revista FEMEIA.
200 g de praz (doar partea alba)
200 g cartofi
200 g morcovi
200 g gulii
2 catei de usturoi
150 g mazare congelata
150 g costita impanata
4 linguri cu ulei
sare
piper proaspat rasnit
4 oua
Adaugă comentariu