1.Pentru mămăligă, pune apa la fiert într-o oală cu fundul gros. Când dă în clocot, pune sarea şi toarnă mălaiul în ploaie,a mestecând să nu se formeze cocoloaşe. Dă focul mai mic, pune deasupra un capac şi lasă să fiarbă, amestecând din când în când.
2.Taie legumele în bucăţi potrivite şi pune-le într-un wok în care ai încins 3-4 linguri cu ulei împreună cu usturoiul. Căleşte-le împreună câteva minute, dar fără a le înmuia, sunt mai gustoase puţin crocante.
3.Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn, întinde-o uşor cu o lingură de lemn şi pune deasupra amestecul de legume. Serveşte legumele pe pat de mămăligă imediat.
credit foto: Thinckstock
300 g roşii cherry
1 vânătă mare
1 dovlecel
1 ardei gras roşu
2-3 căţei de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
frunze de busuioc
pentru mămăligă
350 g mălai (de preferinţă negrişat)
2 linguriţe cu sare
1 l apă
1 lingură cu ulei de măsline
Adaugă comentariu