Dezgheata spanacul lent si pune-l la scurs intr-o sita. Spala cartofii dulci si sfecla in coaja, tapeteaza-i cu un servet de hartie si pune aceste legume la cuptor, care in prealabil a fost incins pentru o ora.
Caleste ceapa tocata marunt si adauga spanacul bine scurs de apa. Amesteca si, pentru un plus de gust, adauga un varf de cutit de nucsoara, un strop de sare si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasa pe foc sa se intrepatrunda aromele, apoi da deoparte la racorit.
Pasta de naut cu dovleac si usturoi
Decojeste cartofii si sfecla. Paseaza-le separat pe fiecare, cu o furculita sau la mixer daca-ti este mai comod. Incorporeaza in fiecare piure un cub de margarina si omogenizeaza. Dupa gust, presara putin piper in piureul de cartofi dulci si un strop de lamaie in cel de sfecla-rosie.
Unge cu margarina o forma de chec si pune cu lingura primul strat, de piure de spanac, apoi pe cel de cartofi dulci, iar la final, piureul de sfecla.
Pune forma de chec intr-un vas cu apa fierbinte si baga totul in cuptorul infierbantat intre timp. Dupa o jumatate de ora, stinge focul si scoate-o afara sa se racoreasca.
Serveste legumele in straturi cu chiftele de soia ori de legume sau ca atare, la masa de seara.
Ardei umpluti cu soia
Revista Bucataria de Azi
350 g spanac congelat
350 g cartofi dulci
350 g sfecla-rosie
100 g margarina
1 ceapa
2 catei de usturoi
zeama de lamaie
nucsoara
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu