
LDL – colesterolul rău, trebuie ţinut cumva sub… papuc, deoarece se acumulează pe pereţii arterelor şi te poţi pricopsi cu boli de inimă sau cu un accident vascular cerebral. Ulei de peşte (extrem de bogat în omega 3) dar și alte lichide reușesc să diminueze valoarea LDL din sânge, dar şi nivelul trigliceridelor.
Băutura-minune
Pune o cană de lapte de soia în blender şi adaugă două linguri cu seminţe de in înmuiate în prealabil (poţi pune şi câteva fructe roşii, proaspete sau congelate). Amestecă două minute toate ingredientele. Proteina din soia şi seminţele de in ajută la scăderea nivelului colesterolului rău şi îl ridică pe cel bun, în vreme ce fibrele din fructele roşii reduc valorilor generale ale colesterolului.
Un păhărel de vin
Alcoolul, în general, creşte nivelul colesterolului bun, dar nu uita că trebuie consumat cu moderaţie! Ca să înţelegi mai bine, porţia zilnică pentru femei este de un pahar, iar pentru băubaţi, de două pahare. Printr-un pahar, mă refer la 25 ml alcool tare sau 125 ml de vin ori 25 cl de bere. Dacă depăşeşti aceste doze, problemele vor fi mai mari decât beneficiile. Cea mai bună alegere este vinul roşu, întrucât furnizează antioxidanţi extrem de benefici pentru inima ta.
Uleiul de măsline scade LDL
Multe studii au demonstrat că acesta scade valorile LDL (colesterol rău) şi creşte valorile HDL (colesterol bun). Este indicat să consumi două linguri cu ulei de măsline pe zi pentru a scădea nivelul colesterolului în mod semnificativ. Cura nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână.
Ceaiul verde, armă secretă
Ceaiul verde s-a dovedit benefic şi în reducerea colesterolului LDL. Acest lucru se datorează anumitor substanţe din ceaiul verde, care creează o formă insolubilă de colesterol, ce nu poate fi absorbită de intestine şi ajunge, în cele din urmă, să fie eliminată odată cu materiile fecale. Cercetătorii niponi susţin că efectele benefice ale ceaiului verde se observă doar dacă bei zilnic trei căni.
Preparate din afin
Afinul favorizează scăderea colesterolului şi a zahărului din sânge. Din frunze, se poate prepara cu uşurinţă ceai, iar din fructe, un decoct. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze mărunţite peste care se adaugă o cană cu apă fiartă. Amestecul se lasă la infuzat zece minute, se strecoară şi se bea. Eficient este şi decoctul de afine, care se prepară din două linguriţe cu fructe mărunţite peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită. După opt ore, amestecul se pune la fiert cinci minute.
Adaugă comentariu