Home » Limba de vita in sos de vin

Limba de vita in sos de vin

  1. Se spală și se curăță limba de vită de toate părțile tari care se regăsesc la capete.
  2. Se pune la fiert într- oală cu apă și sare și se lasă 20-25 de minute din momentul în care apa atinge punctul de fierbere.
  3. Când aceasta este gata, se scurge, se lasă să se răcorească, apoi se curăță de pielița exterioară.
  4. Păstrați apa în care a fiert pentru sos.
  5. Se feliază și se pune la prăjit într-o tigaie în care s-a încins untul.
  6. Se sărează după gust și se prăjesc bucățile de carne pe ambele părți.
  7. Când s-au rumenit, se adaugă vinul și se acoperă vasul cu un capac.
  8. După 10 minute, se completează cu două cești din zeama în care a fiert.
  9. Se adaugă țelina tăiată mărunt și usturoiul întreg.
  10. Se lasă să fiarbă aproximativ 60 minute, până când sosul începe să devină consitent.
  11. Se servește cu garnitură de cartofi. 

 Credit Foto: Fotolia/ Nadezda Kraft

Poza principala

limba_vita_in_sos_de_vin.jpg

  • 1,5 kg limbă vită
  • 1 ceașcă unt
  • 1 ceașcă vin alb sec
  • 2 căței usturoi 
  • 2 fire apio 
  • sare
  • piper
Un preparat rafinat ce nu poate fi refuzat.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.