- Se spală și se curăță limba de vită de toate părțile tari care se regăsesc la capete.
- Se pune la fiert într- oală cu apă și sare și se lasă 20-25 de minute din momentul în care apa atinge punctul de fierbere.
- Când aceasta este gata, se scurge, se lasă să se răcorească, apoi se curăță de pielița exterioară.
- Păstrați apa în care a fiert pentru sos.
- Se feliază și se pune la prăjit într-o tigaie în care s-a încins untul.
- Se sărează după gust și se prăjesc bucățile de carne pe ambele părți.
- Când s-au rumenit, se adaugă vinul și se acoperă vasul cu un capac.
- După 10 minute, se completează cu două cești din zeama în care a fiert.
- Se adaugă țelina tăiată mărunt și usturoiul întreg.
- Se lasă să fiarbă aproximativ 60 minute, până când sosul începe să devină consitent.
- Se servește cu garnitură de cartofi.
Credit Foto: Fotolia/ Nadezda Kraft
Poza principala
- 1,5 kg limbă vită
- 1 ceașcă unt
- 1 ceașcă vin alb sec
- 2 căței usturoi
- 2 fire apio
- sare
- piper
Un preparat rafinat ce nu poate fi refuzat.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu