1.Pentru sirop, înfierbântă apa. Dă deoparte, adaugă mierea și amestecă până ce aceasta se dizolvă. Pune ghimbirul ras fin și acoperă. Lasă la infuzat jumătate de oră (sau mai mult dacă-ți dorești un gust mai picant). La final, strecoară siropul de ghimbir și lasă-l să se răcească.
2.Stoarce șase lămâi și strecoară zeama. Toarnă deasupra apa și sirop de ghimbir după gust. Amestecă și dă la rece.
3.Servește limonada cu miere și ghimbir cu felii de lămâie și frunze de mentă.
credit foto: © powerstock – Fotolia.com
Sugestie. Daca-ti ramane sirop de ghimbir, il poti pastra in frigider pana la doua saptamani.
Poza principala
Galerie foto
7 lămâi
750 ml apă plată (sau minerală)
menta
pentru siropul de ghimbir:
7 cm de ghimbir
150 ml miere
150 ml apă
Răcoroasă și energizantă, limonada cu miere și ghimbir este un adevărat răsfăț în zilele caniculare.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu