Limonadă cu miere și ghimbir

1.Pentru sirop, înfierbântă apa. Dă deoparte, adaugă mierea și amestecă până ce aceasta se dizolvă. Pune ghimbirul ras fin și acoperă. Lasă la infuzat jumătate de oră (sau mai mult dacă-ți dorești un gust mai picant). La final, strecoară siropul de ghimbir și lasă-l să se răcească.

2.Stoarce șase lămâi și strecoară zeama. Toarnă deasupra apa și sirop de ghimbir după gust. Amestecă și dă la rece.

3.Servește limonada cu miere și ghimbir cu felii de lămâie și frunze de mentă.

credit foto: © powerstock – Fotolia.com

 

Sugestie. Daca-ti ramane sirop de ghimbir, il poti pastra in frigider pana la doua saptamani.

 

Limonadă cu miere și mentă

Poza principala

limonada_cu_miere_si_ghimbir_fotolia_64529101_subscription_xxl.jpg_c_powerstock_-_fotolia.com_mica.jpg

7 lămâi

750 ml apă plată (sau minerală)

menta

 

pentru siropul de ghimbir:

7 cm de ghimbir

150 ml miere

150 ml apă

 

Limonadă cu căpșune

Răcoroasă și energizantă, limonada cu miere și ghimbir este un adevărat răsfăț în zilele caniculare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE