Paste elegante și rafinate.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 400 g paste făinoase tip linguini
- 400 g scoici Saint Jaques
- 4 căței usturoi
- 2 linguri ulei măsline
- 2 lingurițe ghimbir dat pe răzătoare
- 1 lingură sos de soia
- coriandru proaspăt, tocat
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
- Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Pentru a prepara sosul folosiți o tigaie adâncă și adăugați 400 ml apă și sosul de soia.
- Aduceți apa în punctul de fierbere și adăugați scoicile, acoperiți vasul cu un capac și lăsați la foc mic.
- Fierbeți scoicile aproximativ 2 minute și adăugați ghimbirul.
- Acoperiți vasul și lăsați încă 5 minute pe foc.
- Tăiați usturoiul felii subțiri și prăjiți-l într-o tigaie cu ulei de măsline.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste scoici.
- Asezonați după gust cu sare și piper.
- Distribuiți în farfurii, presărați usturoiul prăjit pe deasupra și coriandru tocat.
- O altă formă de prezentare elegantă pe care o puteți aplica este prin folosirea cochiliilor de la scoici.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu