- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și așezați morcovii tăiați pe lung și cartofii feliați. Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper.
- Introduceți tava în cuptor pentru 35 de minute, amestecând la fiecare 15 minute pentru a evita lipirea.
- Într-o oală potrivită adăugați supa de legume, foia de dafin și lintea.
- Aduceți în punctul de fiebere și mențineți pentru 30 de minute, până când lintea este fiartă.
- Eliminați foia de dafin și scurgeți lintea de excesul de apă.
- Într-un blender, adăugați pătrunjelul împreună cu restul ingredientelor pentru sos.
- Pulsați la viteză mare câteva secunde.
- Combinați într-un bol legumele coapte și lintea.
- Stropiți cu sos și serviți.
Credit Foto: Fotolia/annapustynnikova
Poza principala
Legume prăjite:
- 450 g cartofi
- 5 morcovi
- 2 linguri ulei măsline
Lintea:
- 400 ml supă legume
- 300 g linte verde
- 1 foia de dafin
Sos miso:
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1 lămâie ( sucul și coaja )
- 4 căței usturoi
- 1 3/4 linguriță miso alb
- 3-4 linguri ulei măsline
- câțiva fulgi ardei roșu
- sare
- piper
Bucurați-vă de o porție generoasă de legume aromate și linte, stropite cu sos de pătrunjel.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu