Home » Mâncăruri » Linte cu morcov si cartof copt
Mâncăruri

Linte cu morcov si cartof copt

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  2. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și așezați morcovii tăiați pe lung și cartofii feliați. Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper.
  3. Introduceți tava în cuptor pentru 35 de minute, amestecând la fiecare 15 minute pentru a evita lipirea.
  4. Într-o oală potrivită adăugați supa de legume, foia de dafin și lintea.
  5. Aduceți în punctul de fiebere și mențineți pentru 30 de minute, până când lintea este fiartă.
  6. Eliminați foia de dafin și scurgeți lintea de excesul de apă.
  7. Într-un blender, adăugați pătrunjelul împreună cu restul ingredientelor pentru sos.
  8. Pulsați la viteză  mare câteva secunde.
  9. Combinați într-un bol legumele coapte și lintea.
  10. Stropiți cu sos și serviți.

 Credit Foto: Fotolia/annapustynnikova

Poza principala

linte_cu_morcov_si_cartof_copt.jpg

Legume prăjite:

  • 450 g cartofi
  • 5 morcovi 
  • 2 linguri ulei măsline

Lintea:

  • 400 ml supă legume
  • 300 g linte verde
  • 1 foia de dafin

Sos miso:

  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 1 lămâie ( sucul și coaja ) 
  • 4 căței usturoi
  • 1 3/4 linguriță miso alb
  • 3-4 linguri ulei măsline
  • câțiva fulgi ardei roșu
  • sare
  • piper
Bucurați-vă de o porție generoasă de legume aromate și linte, stropite cu sos de pătrunjel.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE