1. Amestecă făina, sarea și drojdia, toarnă apă călduţă (o cană și jumătate) puţin câte puţin, apoi adaugă rozmarinul, frământând cu mâna. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei și lasă-l la dospit o oră.
2. După ce a crescut, frământă-l pe planșeta dată cu făină, împarte-l în două și întinde-l cu mâna, până ce obţii o foaie mai groasă și ovală. Pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și înţeapă-l ici-colo cu furculiţa.
3. Lasă-l la dospit 30 de minute, apoi stropește cu ulei și dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute, până ce se aurește.
Poza principala
Galerie foto
500 g făină
2 linguriţe cu rozmarin uscat
1/4 lingurița cu sare
10 g drojdie uscată
ulei
Fie că alegi s-o prepari pentru mic-dejun sau cină, lipia cu rozmarin va fi la fel de apreciata de cei dragi.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu