1. Prepară un aluat simplu din făină, un strop de sare și apă caldă cât cuprinde. Frământă până obţii o cocă elastică. Dă-i o formă rotundă și înfășoar-o într-o folie alimentară. Las-o 30 de minute să se odihnească.
2. Fierbe cartofii cu morcovul și conopida în apă cu sare. Când s-au răcorit, sfărâmă-le cu furculiţa. Curăţă de seminţe și vinișoare ardeii iuţi, feliază-i subţire și încorporează-i în piureul de legume.
3. Adaugă ghimbirul tăiat cât mai mărunt, câteva frunze de pătrunjel tocate, potrivește gustul de sare și amestecă.
4. Împarte aluatul în biluţe și întinde-le cât mai subţiri cu ajutorul unui făcăleţ. Așază deasupra foii de aluat câte o lingură cu umplutură de legume și strânge ca un săculeţ.
5. Presară puţină făină, ca să nu se lipească de mâini, și întinde săculeţul din nou. Încinge o linguriţă cu ulei într-o tigaie cu gura mai largă și coace lipia și pe o parte, și pe cealaltă.
6. Repetă operaţiunea până termini bilele de aluat. Servește lipiile calde, alături de un sos picant sau chiar de mujdei de usturoi.
200 g făină
2 cartofi
1 morcov
2 buchețele conopidă
1-2 ardei iuti
1 cm ghimbir
sare
pătrunjel
ulei
Adaugă comentariu