Pune macaroanele la fiert în apă cu sare şi fiebe-le conform instrucţiunilor de pe pachet. La final, scurge-le într-o sită.
Între timp, încinge uleiul şi aureşte ceapa şi usturoiul tocate foarte fin. Pune bucăţile de anşoa şi măslinele tăiate, iar după 3-4 minute toarnă vinul şi lasă să dea un clocot.
Adaugă parmezanul, mugurii de pin traşi separat într-o tigaie, mărar proaspăt tocat şi macaroanele. Amestecă şi dacă este cazul, adaugă un strop din apa în care au fiert macaroanele.
Serveşte macaroanele cu anşoa imediat. Un pahar cu vin, alb sau roşu, va completa un preparat dimplu şi gustos.
credit: Thinckstock
400 g macaroane
3 linguri cu ulei de măsline
1 ceapă mică
3-4 căţei de usturoi
6-7 fileuri de anşoa
80 ml vin alb
50 g parmezan
50 g muguri de pin
50 g măsline deshidratate
mărar proaspăt
sare
piper
Adaugă comentariu