1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. In paralel, fierbeti macaroanele al dente. Luati de pe foc, scurgeti, stropiti cu putin ulei de masline si lasati deoparte.
.
2. Acum preparati sosul alb. Topiti untul si amestecati si faina inauntru. Amestecati bine pana cand se formeaza o pasta cremoasa. Aduceti apoi din nou la fierbere.
Turnati laptele si amestecati din nou, pana cand se formeaza un sos gros. Adaugati sare. Continuati sa amestecati bine asa incat sa nu se formeze cocoloase. Daca totusi se formeaza cocoloase, nu luati de pe foc, ci amestecati in continuare folosind un tel.
Cand sosul este gata, luati vasul de pe foc si lasati deoparte.
3. Incalziti uleiul si caliti ciupercile pana cand li se scurge tot lichidul. Dati ciupercile deoparte, apoi prajiti baconul, pana devine crocant.
4. Puneti macaroanele fierte intr-un vas pentru cuptor, adaugati ciupercile, baconul si amestecati.
5. Puneti sosul alb si aranjati feliile de rosii peste intreaga compozitie. Presarati branza rasa peste macaroane si coaceti totul la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se formeaza o crusta aurie. Serviti aceste macaroane cu branza cat sunt calde.
TRUC: Daca vreti un sos mai gustos, puneti o cana de branza cheddar rasa cat compozitia este inca pe foc.
500 g macaroane
ulei de masline
100 g unt
190 g faina
1 l lapte
5 g sare
30 ml ulei
250 g ciuperci, taiate in sferturi
250 g bacon, taiat bucatele
2 rosii mari, taiate
250 g branza cheddar rasa
Comentarii